(video) Escrocherie la câteva benzinării din Chișinău. Înșelau lunar clienții cu până la 10 tone de combustibil

S-au gândit să facă bani din amăgeală. Angajații a câtorva stații PECO din țară sunt suspectați  de înșelare a clienților, escrocherie și evaziune fiscală.

(video) Escrocherie la câteva benzinării din Chișinău. Înșelau lunar clienții cu până la 10 tone de combustibil
(Foto: captura video)

Timp de cinci luni de documentare, oamenii legii au stabilit că suspecții au utilizat o schemă frauduloasă de dobândire a bunurilor altei persoane prin instalarea în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil din țară, preponderent din mununicipiul Chișinău, a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal.

Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută.

Pub

În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, lunar înșela consumatorii cu circa 7,5 – 10,0 tone de combustibil, astfel, depășind suma de 120.000 de lei.

La 18 octombrie curent, poliția a efectuat percheziții la stațiile PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriilor acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului, au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vânzări ilicite și necontabilizate etc.).

Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de până la 6 ani.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub