(video) ERATĂ! Chirtoacă declară că șeful Direcției Funciare lua mită de zeci de mii de euro, fără jenă, chiar în biroul său

ERATĂ. În știre a fost comisă o greșeală. NU era vorba de șeful interimar al Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, cum a fost scris anterior. Ci despre șeful Direcției Funciare, Nicolae Crăciun. Prezentăm scuzele publice de rigoare arhitectului-șef al Capitalei.
 
În dosarul de corupție de la Primăria Chișinău, investigat de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, este implicat și șeful Direcției Funciare, Nicolae Crăciun. Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, există imagini video în care funcționarul este surprins în timp ce ia bani chiar în biroul său, fără jenă, iar sumele pretinse se ridică la câteva zeci de mii de euro, transmite UNIMEDIA.
 
Edilul Capitalei a declarat că atât timp cât se va afla în fruntea municipiului, Nicolae Crăciun nu va mai lucra la Primărie.
 
(video) ERATĂ! Chirtoacă declară că șeful Direcției Funciare lua mită de zeci de mii de euro, fără jenă, chiar în biroul său
Nicolae Crăciun (Foto: captura imagini video Publika TV)

„Eu eram sigur că nu era vorba doar de angajați de rând, ci și de persoane mai sus puse. Până la ce nivel urmează să vedem. S-a adeverit și în privința șefului Direcției Funciare. El e implicat în aceste scheme de corupție. Din informațiile de care dispun, sunt înregistrări din care se vede că lua bani chiar în birou, fără niciu fel de jenă, și plus cu comentarii de diferit gen în adresa tuturor. Nu cunosc despre ce sume este vorba, dar se vehiculează sume între 10 și 80 mii euro”, a menționat Chirtoacă.
 
Primarul vrea să-l dea afară. „Primăria nu va mai accepta să colaboreze cu această persoană. Vedem ce prevede procedura legală, dacă trebuie mai întâi să fie suspendat și apoi eliberat din funcție - așa vom face. Dacă se permite să fie eliberat din start din funcție, atunci îl vom elibera. Cert este că atât timp cât eu sunt aici el nu va mai lucra la Primărie”, a declarat acesta.
 
Potrivit primarului, patrimoniul funciar a reprezentat dintotdeauna o sursă de corupție în municipiul Chișinău și este și până în ziua de astăzi. „Anume este vorba de gestionarea pământului din Chișinău. Pe lângă asta mai sunt probleme legate de urbanism, de construcții, etc. Din păcate, niciodată nu s-a ajuns la un final relevant. Au mai fost prinși cu mită diferiți colaboratori ai Direcției, dar ulterior au fost restabiliți la lucru”, a spus edilul Capitalei.
 

Sursa video: privesc.eu

Precizăm că la sfârșitul săptămânii trecute ofițerii CNA au descins cu percheziții în birourile și domiciliile unor funcționari de la Direcția Funciară de la Primăria Chișinău, într-un dosar de corupție.  
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub