(video) Elon Musk a prezentat un proiect de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză

Elon Musk a prezentat proiectul său de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză, conceput pentru a reduce ambuteiajele ce paralizează traficul rutier din metropola americană, scrie agerpres.ro.

(video) Elon Musk a prezentat un proiect de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză
(Foto: 95octane.com)

The Boring Company, companie înfiinţată de Elon Musk, doreşte în special să facă legătura între liniile de metrou existente în Los Angeles, pentru "completarea sistemului" actual de circulaţie subterană, transmite agerpres.ro.


Antreprenorul a prezentat un videoclip care arată modul de utilizare a tunelurilor pe care intenţionează să le construiască sub Los Angeles: navete în care călătorii se îmbarcă la suprafaţă, în echivalentul unor staţii, şi care coboară sub pământ cu ajutorul unui tip special de ascensor, conectându-se apoi la o reţea de mare viteză în interiorul căreia circulă pe bază de electricitate şi unde pot să atingă viteze de până la 200 de kilometri pe oră.

Acele navete pot găzdui 16 persoane şi ar constitui o nouă formă de transport în comun, aflată la jumătatea distanţei între trenurile de metrou şi automobilele individuale. Noile navete, contra unui bilet care va costa 1 dolar, ar permite călătorilor să ajungă din centrul administrativ al metropolei americane la Aeroportul Internaţional din Los Angeles în mai puţin de 10 minute.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub