(video) Elena Cobzac, numită judecător la CSJ: Cum a fost „pusă la colț” de întrebarea unui PLDM-ist; „Răspunsul e jalnic”

Parlamentul a decis astăzi numirea Elenei Cobzac în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Prin Hotărârea nr. 38/3 din 23 ianaurie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a propus Parlamentului Republicii Moldova numirea doamnei Elena Cobzac în funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiție până la atingerea plafonului de vârstă – 65 de ani.

Mai mulți deputați au fost împotriva numirii acesteia. Liberal democrata Maria Ciobanu i-a reproșat că nu ar fi un judecător integru.

Pub

„Într-o investigație jurnalistică, care viza mai mulți magistrați și vă viza inclusiv pe dumneavoastră, deși scria că aveți un apartament, o căsuță de odihnă la Criuleni, ați fost inclusă în lista beneficiarilor de apartamente la preț preferențiabil. Credeți că acest moment vorbește despre integritatea unui judecător?”, a declarat Maria Ciobanu.

Pentru câteva momente, Elena Cobzac a rămas fără cuvinte. „Eu consider că este în limitele legale. Și eu nu am de adăugat nimic, decât ceea ce este în declarații. Am doi copii care ... mă rog”.

În replică, Maria Ciobanu a spus că e jalnic răspunsul.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub