(video) Dușciac dezvăluie oferta „generoasă” a lui Filat pentru PLR

Vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, Dorin Dușciac, a dezvăluit că Vlad Filat a făcut o ofertă „generoasă” pentru liberali reformatori. Liderul PLDM ar fi propus ca mai mulți reprezentanți PLR să participe pe o listă comună în alegerile din 30 noiembrie, iar după scrutin aceștia să se poată desprinde și să-și formeze o fracțiune proprie în Parlament.
 
Însă, potrivit lui Dușciac, această propunere a fost respinsă de unii membri ai conducerii PLR, fără ca măcar să fie pusă în discuție la Consiliul Național Politic.

Dorin Dușciac a dezvăluit că o propunere în acest sens a fost enunțată încă pe 24 septembrie, în cadrul unei discuții ce a avut loc la sediul PLR.
 
„A venit dl Vlad Filat, președintele PLDM, care a purtat o discuție cu dna Ana Guțu, dna Tatiana Potâng, și dl Ion Hadârcă. La acea discuție, din câte știm cu toții, pentru că s-a expus în public acest lucru, dl Filat a venit cu o propunere. Un număr suficient de membri PLR să candideze pe lista PLDM, pe niște locuri eligibile, cu ideea ca ulterior să fie formată o fracțiune parlamentară PLR în Parlament, pentru ca PLR să se poată dezvolta în liniște, să aibă în rol de jucat în politica Republicii Moldova”, a declarat vicepreședintele PLR în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
 
Acesta a precizat că această „propunere generoasă” a fost respinsă, fără a fi discutată la Consiliul Național Politic al PLR, care s-a desfășurat în absența Anei Guțu. „Cu mare regret, acea propunere a dlui Filat nici nu a fost prezentată Consiliului”, a adăugat liberal-reformatorul.
 
Amintim că mai mulți membri activi ai Partidului Liberal Reformator au formulat un apel către Ion Hadârcă prin care au solicitat retragerea formațiunii din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Semnatarii apelului consideră că șansele PLR de a accede în viitorul Parlament sunt minime și participarea în alegeri a formațiinii ar dispersa votul alegătorilor pro-europeni.
 
Ulterior, toți semnatarii apelului, Ana Guțu, deputat, co-președinte PLR, Anatol Arhire, deputat, președintele organizației teritoriale PLR Ungheni, Dorin Dușciac, viceministrul mediului, vicepreședinte PLR, Gheorghe Șalaru, vicepreședinte PLR, Vasile Grama, vicepreședinte PLR, Sergiu Stanciu, viceministrul tineretului și sportului, Sergiu Ghețiu, viceministrul agriculturii și industrii alimentare, Tudor Ulianovschi, viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Maxim Guțu, președintele organizației de tineret PLR, au fost catalogați drept „trădători”, unora li s-a cerut să părăsească partidul și să demisioneze din funcțiile pe care le dețin.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub