(video) După ce a fost votat în lectură finală bugetul de stat pentru 2018, deputații PLDM semnalează încălcări: Va avantaja candidații PD la alegerile parlamentare

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova susține că Parlamentul a votat politica bugetară fiscală în mod netransparent.

Declarațiile au fost făcute de către deputatul liberal democrat, Iurie Țap, în cadrul unul briefing de presă.

(video) După ce a fost votat în lectură finală bugetul de stat pentru 2018, deputații PLDM semnalează încălcări: Va avantaja candidații PD la alegerile parlamentare
(Foto: UNIMEDIA)

Dânsul susține că unul dintre amendamente a fost prezentat deputaților cu o oră înainte de a fi votat, astfel aceștia nu au avut timp pentru a citi întregul document care conținea peste 200 de pagini.

Este vorba de modificarea Legii finanțelor publice, astfel orașele municipii vor beneficia de 35 la sută din impozitul pe venit al presoanelor fizice, care este colectat în teritoriu administrat, în timp ce orașele raioane rămân la cota de 20%.

Țap consideră că e o abordare discriminatorie față de centrele raionale care au chiar mai mulți locuitori decât orașe municipii. 

„Este o abordare absolut ilegală. Trebuie să creăm oportunități și condiții egale pentru autoritățile publice locale ca să-și poată realiza obiectivele. Oare orașul Căușeni care are peste 15 mii de locuitori, alături de orașul municipiul Hîncești care are peste 12 mii de locuitori, va putea primarul de Căușeni să acorde aceleași servicii, standarte de calitate ca cel din Hîncești? La sigur nu”, a declarat deputalul.

„În loc să se meargă pe calea descentralizării, Guvernul a mers pe o altă cale. De fapt, aceasta este calea facilitării primarilor Partidului Democrat, în acest context aș putea să fac referire la Hîncești, Edineț, Ungheni, care sunt reprezentanții PDM și Orhei care este copilul de suflet al acestui partid”, mai spune Țap.

Totodată, deputatul PLDM declară că modificare îi va avantaja în alegerile parlamentare din anul viitor pe candidații partidului de guvernământ.

„Vine să faciliteze în viitoarele alegeri parlamentare candidații Partidului Democrat pe aceste circumstripții. Aceasta va afecta grav dezvoltarea colectivităților locale respective și va fi un instrument indirect de fraudare a alegerilor”, a conchis Iurie Țap.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub