(video) Dumitru Diacov susține UNIMEDIA: „Sper că vă veți păstra independența”

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, condamnă presiunile la care sunt supuși fondatorii UNIMEDIA. Democratul speră că portalul de știri își va demonstra viabiliatea și va rămâne independent.

„UNIMEDIA este una din puținele instituții media care și-a păstrat pe parcursul anilor independența și echidistanța. Acest lucru este un patrimoniu al procesului democratic din Republica Moldova. Trebuie să facem tot posibilul ca aceste puține exemple să se înmulțească.

Eu sper că UNIMEDIA își va păstra independența și va aduce și în continuare aportul pentru edificarea unei democrații autentice în Republica Moldova. Eu aș vrea să cred că nu sunt presiuni politice, că sunt doar niște conjuncturi nefavorabile, concurență și persoane care doresc să aibă mai multă influență internă. Eu sper că până la urmă asemenea presiuni nu vor exista”, a declarat Dumitru Diacov.

UNIMEDIA amintește că fondatorii portalului nostru de știri au lansat o declarație publică, în care anunțau că instituția noastră este supusă presiunilor prin intermediul unor acțiuni înaintate în instanțele de judecată și la Procuratură. „Calificăm aceste presiuni, inițiate prin diferite companii offshore, drept o acțiune de hărțuire a unei instituții mass-media independente, un atac la adresa democrației și a libertății de exprimare, o limitare a accesului la informație a circa 300 de mii de cetățeni, care se informează lunar de pe portalul nostru de știri și o încercare de preluare forțată a UNIMEDIA din partea unei persoane de pe scena politică din Republica Moldova, care controlează acțiunile acestor companii off-shore”, se spune în declarație. 

În susținerea UNIMEDIA s-au exprimat public Vlad FilatDorin ChirtoacăIgor Dodon, dar și organizațiile de media, care au solicitat instituțiilor statului să nu permită abuzuri față de portalul de știri UNIMEDIA. 

Acțiuni judiciare împotriva fondatorilor UNIMEDIA: 

Judecătoria Buiucani, jud. Ghenadie Pavliuc - judecătorul a decis la 1 octombrie respingerea solicitării companiei cu asociați off-shore de excludere a unuia dintre asociații UNIMEDIA. 

Curtea de Apel Chișinău, jud. Anatolie Minciună - 4 octombrie, ora 14.30 
(companiile off-shore solicită anularea deciziei AGEPI, care spune că mărcile UNIMEDIA aparțin fondatorilor ei) 

Acțiune penală la Procuratura sect. Centru, mun Chișinău 
Administratorul UNIMEDIA este pus sub învinuire în cadrul unui dosar penal. Procuror: Oleg Gonţa, Procuratura sectorului Centru, mun. Chişinău. Asociatul este învinuit că ar fi adus prejudiciu în lipsa probelor.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub