Citește toate știrile la acest subiect

(video) Dorin Chirtoacă: Vom face demersuri la CSJ cu privire la subiectul parcărilor cu plată

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă susține că nu este clar dacă Igor Gamrețchi și Nistor Grozavu au semnat contractul propriu-zis cu EME Parkleitsystem sau proiectul de contract. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul conferinței de presă privind subiectul parcărilor și parcajelor cu plată din oraș.

Totodată, edilul susține că va depune demersuri la Curtea Supremă de Justiție și va cere și investigarea părții austriece de către CNA.

,,Am decis să întreprindem următoarele demersuri pentru că se pare că cele pe care le-am întreprins săptămână trecută nu sunt suficiente: Vom confirma încă o dată companiei austro-ungare despre suspendarea contractului, vom solicita repetat CNA să ancheteze și semnatarii contractului și ne vom adresa Curții Supreme de Justiție pentru a clarifica ordinea examinării procedurilor penale și respectiv civile”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Pub

UNIMEDIA amintește că, viceprimarul municipiului Chişinău, învinuit în dosarul parcărilor cu plată, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

La 25 aprilie, CNA a reținut șapte persoane care sunt cercetate penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub