(video) Dorin Chirtoacă spune când vor fi scoase microbuzele din Capitală

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, vorbește cu mândrie despre troleibuzele noi care circulă prin Chișinău, însă evită să vorbească despre microbuzele de linie, despre care, anterior, a promis că vor fi scoase, iar locuitorii capitalei vor avea parte de transport civilizat.

Întrebat de moderatoarea emisiunii ÎnProfunzime dacă există un program de scoatere a microbuzelor din Chișinău, Chirtoacă a venit cu un răspuns mai puțin așteptat. 

„Rutele de microbuz au fost separate de de cele de troleibuz și autobuz. Dacă ei doresc să treacă de la microbuze la autobuze, poftim, dar nu cred că vor face. Între timp, noi avem sarcina să dezvoltăm rețeaua de troleibuze și autobuze”, a declarat Chirtoacă.

Și așa cum ne-a obișnuit, Chirtoacă a evitat să dea un răspuns clar în ceea ce privește scoaterea definitivă a microbuzelor de prin oraș.

Pub

„Am descurajat circulația cu microbuzul. Am scăzut numărul lor de la 2.000 la 1.300 și va scădea în continuare. Au fost întroduse două rute de autobuze. Căutăm posibilitatea să procurăm autobuze, fie și la mâna a doua, dar oricum la standarde europene. În ceea ce privește troleibuzele, continuăm asamblarea lor la Chișinău”, a adăugat Chirtoacă. 

Totuși, câți ani vor trebui să mai treacă pentru ca Chișinăul să arate a capitală europeană?

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub