(video) Dorin Chirtoacă și-a prezentat raportul pentru 10 ani de activitate la Primăria Chișinău: „Predau ștafeta lui Valeriu Munteanu”

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și-a prezentat astăzi raportul pentru 10 ani de activitate la Primăria Municipiului Chișinău. Evenimentul a avut loc în scuarul Europei din capitală.

(video) Dorin Chirtoacă și-a prezentat raportul pentru 10 ani de activitate la Primăria Chișinău: „Predau ștafeta lui Valeriu Munteanu”
(Foto: UNIMEDIA)

Chirtoacă a prezintat în raport realizările sale în cei 10 ani în care s-a aflat la cârma primăriei. Alături de fostul primar au fost colegii săi din Partidul Liberal.

„Au fost achitate datorii în valoare de 800 milioane de  lei, a fost stabilizată situația economico – financiară, au fost efectuate reforme și, anual, au fost acumulate rezultate și derulate proiecte importante precum:

Pub

- crearea a circa 35000 locuri de muncă;

- rezolvarea după 42 de ani a problemei mirosului urât provocat de stația de epurare;

- eliminarea clorului din procesul de tratare a apei potabile și introducerea dezinfectantului - hipoclorit de sodiu (NaClO);

- procurarea și asamblarea a peste 207 de troleibuze la standarde europene, inclusiv fără fir, pe baterii;

- reconstrucția și amenajarea lacului „Valea Morilor” și reconstrucția Scării cu Cascade;

- reparaţia integrală a circa 35 străzi și drumuri, inclusiv: bd Ștefan cel Mare, bd. Mihai Viteazul, bd. Negruzzi, str. Alecu Russo, str. Vadul lui Vodă, str. Muncești etc);

- construcția primei străzi pietonale din Chișinău, str. Eugen Doga;

- ridicarea și inaugurarea monumentului în Memoria victimelor deportărilor regimului

comunist de ocupație și reabilitarea scuarului gării;

- reparația și redeschiderea muzeului orașului;

- construcția iluminatului public spre Aeroport și or. Sângera;

- implementarea de proiecte pentru fluidizarea traficului: săgeata verde, sensuri giratorii

etc;

- investiții în spitale, școli și grădinițe, asigurarea susținerii și finanțării suburbiilor în suma de peste 2,0 miliarde lei timp de 10 ani (cea mai mare suma investită la nivel de 20 de localități rurale ale Republici Moldova din 1991 încoace), proiectele europene BERD, BEI, UE cu privire la transport, drumuri, apă, deșeuri și eficiență enegetică (izolarea termică a clădirilor) etc”, a spus ex-primarul.

În cadrul prezentării, Chirtoacă a menționat că îi predă ștafeta lui Valeriu Munteanu, candidatul PL la funcția de primar al Chișinăului.

Menționăm că Dorin Chirtoacă și-a dat demisia din funcția de primar al capitalei în februarie curent, după ce a fost suspendat din funcție, iar interimatul funcție este deținut de Silvia Radu.

Alegerile locale noi din municipiul Chișinău vor avea loc la 20 mai curent.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub