(video) Dorin Chirtoacă își dorește să participe la funeraliile Regelui Mihai: „Este o datorie omenească a mea, există o legătură personală”

După ce a aflat că rămâne sub control judiciar pentru încă 30 de zile, edilul suspendat, Dorin Chirtoacă, le-a solicitat magistraților să i se permită participarea la funeraliile Regelui Mihai I. Procurorul de caz s-a împotrivit însă, acestei cereri.

(video) Dorin Chirtoacă își dorește să participe la funeraliile Regelui Mihai: „Este o datorie omenească a mea, există o legătură personală”
(Foto: UNIMEDIA)

„Este o datorie omenească și creștină a mea. Voi aduce fotografii din arhiva personală pentru a demonstra că există și o legătură personală, nu doar decorația primită acum patru ani din partea majestății sale. Am adus decorația în original ca să nu creadă că umblăm cu minciuni. E o legătură personală pe care o pot demonstra, am vorbit și cu cei de la Casa Regală- sunt singura persoană din Basarabia decorată de Majestatea Sa și asta este o datorie și o obligație în plus. Cei de la Casa Regală au spus că îmi pot transmite o înștiințare în care va fi scris că este binevenită prezența mea acolo”, a conchis Dorin Chirtoacă.

La rândul lui, procurorul de caz, Dumitru Robu, a declarat că este o cerere neîntemeiată. Mai mult, acest s-a arătat convins că în condițiile în care Dorin Chirtoacă deține cetățenia română acest lucru i-ar permite edilului suspendat să plece în Românie fără a reveni în Moldova.

Pub

Magistrații se vor expune pe seama acestui subiect săptămâna viitoare.

Precizăm că, atunci când starea de sănătate a Regelui Mihai I al României s-a agravat, primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a adresat o scrisoare, în cadrul căreia, i-a urat putere Majestății Sale.

Sursa video: Realitatea.md

Menționăm că, în ziua de miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Șefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, și a membrilor Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe și ai Casei Majestății Sale. 

Ulterior, la ora 14.00, corpul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia. 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub