(video) Dodon: „Mitingul din 3 noiembrie este organizat prin șantaj și presiuni”

Manifestația din 3 noiembrie din Piața Marii Adunări Naționale, organizat de partidele din coaliţia de guvernare întru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova, va avea efecte diametral opuse și asta pentru că oamenii sunt obligați prin șantaj și presiuni să vină la miting. Cel puțin asta a prevăzut liderul PSRM, Igor Dodon, care a făcut o conferință de presă la acest subiect, transmite UNIMEDIA.

(video) Dodon: „Mitingul din 3 noiembrie este organizat prin șantaj și presiuni”
Igor Dodon, președinte PSRM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Dodon nu exclude că vor exista provocări, având în vedere că opoziția comunistă și-a manifestat deja dorința de a organiza o contra-manifestație. În context, socialistul a menționat că partidul său și simpatizanții acestuia nu se vor alătura. 
 
„Avem informații din mai multe raioane, am fost personal contactat de profesori, medici și funcționari ai întreprinderilor de stat, se formează liste cu cei care vor veni și cei care refuză să vină în PMAN. O bună parte din cei care vin pe 3 noiembrie vor veni din cauza că sunt șantajați de cei care sunt la guvernare și se fac presiuni asupra lor - vor veni în PMAN doar pentru a nu pierde locul de muncă”, a precizat politicianul.
 
Socialistul a declarat că anume sub conducerea actualei guvernări, populația și-a pierdut încrederea în vectorul integrării europene. „Toate aceste trezesc frustrări pentru cei care sunt la guvernare, cât și pentru unii oficiali europeni. Ceea ce se încearcă a fi organizat pe 3 noiembrie, nu este altceva decât o farsă organizată cu cheltuieli de milioane de lei și sub presiuni”, a adăugat el.
 
Igor Dodon a anunțat că PSRM nu va participa la aceste acțiuni, nu vor face nici contra-manifestații și a făcut apel către comuniști să se abțină și ei la rândul lor. „Noi, împreună cu partidele de stânga, luptăm împotriva acestei guvernări oligarhice. Noi nu trebuie să punem oamenii pe baricade, nu ne trebuie provocări. Oamenii vor rămâne dezamăgiți de acțiunile care vor avea loc pe 3 noiembrie”, a concluzionat sursa citată.
 

Sursa video: privesc.eu
UNIMEDIA amintește că Partidul Comuniștilor a anunțat în repetate rânduri că pregătește proteste de amploare în Capitala. După ce „revoluția de catifea” a eșuat, o ultimă zvâcnire a opoziției urma să aibă loc într-un marș către Chișinău, care se dorea a fi de amploare. Vladimir Voronin pevedea că la acest marș  se vor aduna până la 200 mii de oameni. Comuniștii evitau să numească o dată concretă pentru manifestația lor, dar se vehicula tot mai des data de 7 noiembrie.
 
De cealaltă parte, partidele din coaliţia de guvernare au lansat un Apel la unitate a tuturor forţelor democratice şi pro-europene din Republica Moldova. Astfel, aceştia au îndemnat celelalte formaţiuni, dar şi cetăţenii ţării noastre să participe manifestaţia ce va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, duminică, 3 noiembrie, într-o amplă manifestare publică în susţinerea integrării europene a Republicii Moldova. Cei de la guvernare au făcut acest apel pe 23 octombrie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub