Citește toate știrile la acest subiect

(video) Dodon îl învinuiește pe Timofti de protecționism al judecătorilor

Deputatul Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, îl învinuiește pe șeful statului de protecționism al judecătorilor. Socialistul a ținut să-i amintească președintelui Nicolae Timofti că este președinte pentru toți cetățenii, nu doar pentru judecători, transmite UNIMEDIA. 

„Dl Timofti, noi, socialiștii avem dreptul moral și politic să vă învinuim de protecționism al judecătorilor. Dvs sunteți președinte al țării, nu președinte al judecătorilor. Noi nu am auzit nicio inițiativă din partea dvs pentru majorarea pensiilor, a salariilor, a îndemnizațiilor sau compensațiilor, dar tot vorbiți despre majorarea salariilor judecătorilor”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.
(video) Dodon îl învinuiește pe Timofti de protecționism al judecătorilor
Igor Dodon, președinte PSRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În context, Dodon a precizat că inițiativa de majorare a salariilor judecătorilor este una cinică, în condițiile în care majoritatea cetățenilor sunt la limita sărăciei. „Înțelegem că în sistemul judecătoresc este corupție, însă majorarea salariilor pentru judecători nu va rezolva această problemă. De aceea noi categoric nu vom susține acest proiect de inițiativă”, a anunțat președintele PSRM. 

UNIMEDIA menționează că salariul mediu în R. Moldova în 2012 este de cca 3650 lei. Astfel, potrivit planurilor autorităților, judecătorii din instanțele de fond ar urma să primească la finalul reformei un salariu de cca 10 950 lei, judecătorii Curților de Apel - 14 600 lei, judecătorii CSJ - peste 18 mii lei.


Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub