(video) Dodon, despre dosarul pe numele lui Plahotniuc: „În 2014 a vrut să-l asasineze pe Usatîi, iar în 2015 i-a permis să vină la Chișinău. Ceva nu se leagă”

Întrebat de dosarul deschis în Rusia pe numele lui Vlad Plahotniuc, Igor Dodon a spus că "ceva nu se leagă" și se întreabă de ce atunci Plahotniuc i-a permis un an mai târziu lui Usatîi să vină la Chișinău.

"Plahotniuc în 2014 ar fi vrut să îl asasineze pe Usatîi. Straniu. Dar de ce în 2015 Plahotniuc i-a permis lui Usatîi să vină la Chișinău, i-a înregistrat partidul în două săptămâni, i-a închis toate dosarele penale, a participat la alegerile locale. Ceva nu se leagă. O să vedem", a declarat Igor Dodon la emisiunea "Important" de la TVC21.

"Eu știu și am și date concrete. Și la această etapă se examinează posibilitatea să-l întoarcă pe Usatîi împotriva socialiștilor", a mai adăugat Igor Dodon cu referire la anul electoral, pe care l-a numit "an electoral de cotitură".

Pub

Întrebat dacă președintele Putin l-a întrebat la vreo una din întâlniri despre Vlad Plahotniuc, Igor Dodon a răspuns: "Eu cred că domnul Putin este foarte informat și despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Care este sensul să discutăm? Noi avem discuții mult mai importante: exporturi, migranți".

Amintim că Vlad Plahotniuc este cercetat penal în Federația Rusă. Potrivit portalului Judecătoriei Basmanîi din Moscova, la 30 noiembrie curent, a fost înregistrat un dosar penal pe numele lui Plahotniuc.

Tot la 30 noiembrie, instanța a emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc. Potrivit articolului 105, punct.2, litera L din Codul Penal al Federației Ruse, Plahotniuc este cercetat pentru omor din motive politice, ideologice, rasiale, naționaliste sau religioase, sau din motive de ură față de anumite grupuri sociale. 

Recent, Judecătoria de Stat din Moscova a recunoscut legalitatea arestului în lipsă a liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub