(video) Dodon, despre decizia CC. „Este una ilegală: Nu îl voi recunoaște pe Eugen Sturza drept Ministru al Apărării”

Decizia Curții Constituționale de astăzi este ilegală și a fost calificată de președintele Igor Dodon ca uzurparea puterii în stat.

(video) Dodon, despre decizia CC. „Este una ilegală: Nu îl voi recunoaște pe Eugen Sturza drept Ministru al Apărării”
(Foto: UNIMEDIA)

În cadrul unui briefing, președintele a acuzat CC că a luat decizia pentru Partidul Democrat, care este la guvernare.

„Veți răspunde pentru asta. Vin alegerile parlamentare. O să vedem. Vine timpul. Nu o să vă scape nici cetățenia română”.

Pub

Dodon a punctat faptul că nu va semna decretul pentru numirea ministrului Apărării. „Lasă Candu și Filip să semneze și să își ia răspunderea”.

Mai mult, Dodon a spus că nu îl va recunoaște pe Eugen Sturza ca Ministrul al Apărării și nu va permite prezența lui în cadrul Consiliului de Securitate.

UNIMEDIA amintește că astăzi Curtea Constituțională a decis că președintele nu are drept de veto în numirea în funcție al unui ministru propus de premier. Remanierile din Guvern se fac în Executiv, iar dacă președintele refuză o candidatură și pentru a doua oară, este un lucru formal. Prin urmare, Curtea constată că refuzul președintelui  este o încălcare gravă. Refuzul președintelui de numire a unui candidat la funcția de ministru constituie o încălcare gravă a Constituției, ceea ce poate servi ca motiv de suspendare a președintelui.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub