(video) Discursul critic al Maria Ciobanu la adresa Guvernului, în Parlament: „Cosa Nostra siciliană a fost floare la ureche în comparație cu Cosa Nostra moldovenească”

Deputata liberal democrată, Maria Ciobanu, a ținut ieri în Parlament un discurs prin care a criticat Guvernul Filip. Parlamentara s-a referint la ultimele evenimente care au avut loc în Republica Moldova, la activitatea și, totodată, inactivitatea Guvernului, precum și la acțiunile întreprinse de unii șefi ai instituțiilor publice. În luarea sa de cuvânt, Maria Ciobanu a comparat mafia siciliană cu „mafia moldovenească”, afirmând că cea din urmă e mult mai de temut.

(video) Discursul critic al Maria Ciobanu la adresa Guvernului, în Parlament: „Cosa Nostra siciliană a fost floare la ureche în comparație cu Cosa Nostra moldovenească”
(Foto: UNIMEDIA)

„Binomul Plahotniuc-Dodon s-a cimentat și azi fiecare are liber să facă tot ceea ce crede că este mai bine pentru el, adică pentru Dodon și pentru Plahotniuc. O guvernare democratică, așa cum se consideră guvernarea nocturnă, nu poate fi considerată o formă a democrației, întrucât lipsește statul de drept și respectul statului față de cetățenii pe care îi reprezintă. Deja în toate cancelariile europene se cunoaște faptul că justiția moldovenească este la cheremul coordonatorului. Persoanele care nu se lasă șantajate, intimidate, cumpărate sunt amenințate că li se „va face ceva urât”. Recent și Dorin Chirtoacă a făcut publică această amenințare.

Când s-a mai întâmplat și unde, în care țară, ca un individ, ce nu deține nicio funcție în stat, să propună ambasadori, miniștri, judecători etc.? Să le dea în fiecare săptămână indicații miniștrilor, să-i cheme la raport la sediul PD? Polițiști plătiți de contribuabili îl păzesc ca pe ochii din cap atunci când se decide să iasă la lumină, tot ei, polițiști de ai lui Jizdan, au grijă și de fastuosul sediu de partid! Cu regret, polițiștii se dedau, la comanda superiorilor, la acțiuni ieșite din comun. Ieri (n.r. - joi, 10 mai 2018) niște polițiști au sechestrat tirajul ziarului local „Cuvântul” din Rezina, pe motiv că șoferul nu avea foaie de parcurs la mașina sa proprie... Un motiv mai tâmpit nu era cu putință de născocit”, a spus Ciobanu.

Pub

„Parlamentul a încetat să mai reprezinte voința cetățenilor din momentul când a fost cumpărată o așa-zisă majoritate parlamentară. Legile, în marea lor majoritate, sunt ajustate intereselor unui clan mafiot. 

Cosa Nostra siciliană a fost floare la ureche în comparație cu Cosa Nostra moldovenească, care este bine articulată și în același timp unitară și organizată piramidal ierarhic, având la bază "familia", care controlează toate instituțiile statului pe care îl domină. În scopul atingerii obiectivelor "Familia" a reușit să-și infiltreze membrii săi și la Interpol, APCE, Parlamentul European, ce e drept, nu cu prea mare succes. Pe moldoveni ei reușesc însă să-i mintă cu nerușinare. Plahotniuc vorbește de propagandă rusească, dar aduce în PMAN pe cei mai scump plătiți interpreți ruși și dansează pe muzica lor "tananica". La televiziunile lui propaganda rusă și cea internă sunt la ele acasă”.

De asemenea, parlamentara s-a referit la la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 9 mai. 

„Doamnelor și domnilor deputați, toată lumea cerebrală se întreba în ziua de 9 mai ce sărbătoresc oficialii moldoveni? Ocupația rusească? Deportările? Armata de ocupație din Transnistria sau poate exodul masiv al populației din ultimii ani, lipsa cronică de profesori din unitățile de învățământ? Doamna ministru Monica Babuc în loc să sară în sus și să joace „tananica” cu liderul ei de partid în ziua de 9 mai, era mai indicat să căute soluții, pentru a completa instituțiile de învățământ cu profesori de română, matematică, geografie etc. În zadar cumperi calculatoare, laboratoare și tabele interactive dacă nu faci nimic pentru pregătirea cadrelor didactice și pentru motivarea lor deja pregătite să vină/să rămână lângă tablă în fața copiilor.
Domnilor deputați, veți intra în istoria parlamentarismului moldovenesc drept deputații care v-ați îngrijit pe perioada mandatului doar de bunăstarea Dvs: v-ați înălțat palate, care sunt înscrise pe rude, ați cumpărat mașini de lux, zeci de terenuri agricole, funcții pentru rude și prieteni etc. Nici nu mai știți cum să vă justificați proprietățile, care au crescut ca pe drojdie. Râd și copiii atunci când spun ditamai miniștri, deputați că rudele care lucrează peste hotare îi întrețin...”, a mai spus deputata Ciobanu în discursul său.

Aceasta a criticat faptul că de 9 mai s-au organizat concerte, în loc ca banii să fie folosiți util în folosul cetățenilor. De asemenea a criticat și activitatea șefei CEC, precum și președintelui CCA, afirmând că cei doi nu sunt independenți, ci răspund la comenzile lui Vlad Plahotniuc, liderul PDM.

„Câți copii care au nevoie urgent de intervenții chirurgicale peste hotare ar fi fost salvați, doamnă Svetlana Cebotari, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dacă banii cheltuiți pentru bubuiturile strașnice (focurile de artificii) din 8 și 9 mai erau direcționați în acest scop? Vă întreb și eu așa, știu că nu vă pasă, și chiar dacă v-ar păsa, nu decideți Dvs nimic în domeniul de care, chipurile, sunteți responsabilă. Dar Dvs, doamnă Alina Russu de la CEC, ce ați decis vreodată în mod independent? Care decizie nu a fost coordonată cu Coordonatorul? Nu mai zic nimic de președintele CCA, domnul Dragoș Vicol. El nu se atinge de holdingul lui Plahotniuc nici cu o păpădie, chiar dacă zilnic se tirajează știri false, manipulatorii, este calomniat non-stop candidatul la funcția de primar general al Municipiului Chișinău, domnul Andrei Năstase, și ridicată în slăvi candidata "independentă" a PDM, Silvia Radu. Sunt supuse monitorizării doar instituțiile media care nu fac parte din Holdingul lui Plahotniuc. Ele și sunt penalizate. Pentru aceleași încălcări de la televiziunile lui Plahotniuc nu are "dezlegare" CCA să le penalizeze pe motivul că nu au fost supuse monitorizării. Cine, domnule Vicol, să le supună, dacă nu instituția pe care aveți pretenția că o conduceți? 
Domnilor deputați și guvernanți, răbdarea cetățenilor ar putea să plesnească într-o zi, cerându-vă seamă pentru toate fărădelegile la care vă dedați și atunci veți simți, fiți siguri, puterea lor”, menționează Maria Ciobanu.

În final, deputata a îndemnat cetățenii să nu se lase cumpărați cu pomeni electorale.

„Stimați cetățeni, nu întindeți mâna pentru a lua pomenile electorale care deja curg gârlă prin satele noastre. Niciun bănuț din buzunarul propriu al lui Dodon sau al lui Plahotniuc nu este cheltuit pentru nevoile Dvs. Sunt banii munciți în sudoarea frunții de către Dvs și de conaționalii noștri, care de răul lor au luat drumul pribegiei. Aș vrea să știți că miliardul furat nu îl caută nimeni, întrucât acel care și l-a însușit a capturat odată cu el și instituțiile de drept ale statului. Nu credeți poveștilor de adormit copiii de la cele două holdinguri media ale democraților și socialiștilor. Le arde totul, de aceea și spun minciuni non-stop. Dvs și numai Dvs puteți trimite la gunoiștea istoriei o guvernare care servește interesul "Familiei" mafiote. Uniți în fapte vom aduce instituțiile statului în prevederile constituționale”, a conchis Maria Ciobanu.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub