(video) Directorul ANRE, despre revizuirea tarifelor la gaze naturale: „Există premise să fie reduse prețurile”

În contextul în care recent societatea civilă a semnalat faptul că ANRE nu ar fi revizuit de doi ani prețurile la gaze naturale, directorul ANRE, Tudor Copaci, a declarat că tarifele la gaz vor fi revizuite în "termeni proximi" și a adăugat că "există premise să fie reduse prețurile".

"La moment, titularul de licență a prezentat documentele. Experții ANRE-ului analizează aceste cereri și în termeni proximi, conform legii avem 180 de zile, dar noi vom face mult mai repede. Sunt premise pentru a reduce prețurile, dar urmează experții să valorifice", a declarat Tudor Copaci.

Amintim că în ultimul timp, experți și unele partide au semnalat despre faptul că "ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani", iar cetățenii ar plăti cu aproape 30% mai mult decât sunt costuile reale pentru gazele naturale.

Pub

Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat un flashmob în fața ANRE, în care cerea reducerea prețurilor la gazele naturale.

În răspuns, Pavel Filip a declarat că nu își dorește ca "unii să vine cu populisme la acest subiect și să manipuleze opinia publică, în special în an electoral".

Potrivit unui studiu realizat de către experții comunității Watchdog, "astăzi consumatorii achită un tarif mult mai mare decât costurile reale ale furnizorului. Reducerea preţului de import al gazelor cu 28,5% şi acumularea devierilor tarifare de +458 milioane lei denotă clar faptul că tarifele trebuie reduse cu 25-30%".

Același studiu spune că "există suspiciuni că aprobarea noilor tarife poate avea loc abia în trimestrul 4 al anului, în ajunul alegerilor parlamentare".

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub