(video) Directorul Școlii de Hipism a fost restabilit în funcție

Directorul Școlii Republicane de Hipism și Pentatlon, Mihail Andronic, a fost restabilit în funcție de către instanța de judecată. Anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, în cadrul unei conferințe de presă, relatează UNIMEDIA.

Acesta fusese demis din funcție de Ministerul Agriculturii, fiind învinuit de neglijență în serviciu ce a dus la înfometarea cailor din cadrul școlii de hipism și la decesul unui ponei.

„Încă o știre, cu titlu: de tip moldovenesc. Dacă vă amintiți istoria foarte și foarte tristă, cu școala de hipism. Noi am fost impuși să restabilim în funcția de director persoana care a adus caii la pieire. Omul care a lipsit școala de nutreț. A fost un dezastru! Eu m-am implicat, am rezolvat problemele, a fost din nou concediat acel director. Și acum vă anunț că acest om a fost restabilit din nou de instanța de judecată. Așa că așteptați știri de la Școala de Hipism”, a menționat ministrul Agriculturii.
 
Vasile Bumacov consideră că intenția este de a distruge Școala de Hipism și de a obține terenul pe care se află aceasta. „Noi am rezolvat toate problemele. Caii acum arată foarte bine. Care este miza? Miza este pământul pe care stă această școală. Nu contează acest director, cât cei care stau în spatele lui și doresc în orice mod să acapareze acest pământ”, a adăugat sursa citată.
 
Știri la subiect:
 
 
 
Reamintim că situația de la Școala de Hipism a ajuns în atenția publicului în aprilie 2013. Atunci societatea civilă s-a implicat pentru a asigura cu hrană bietele animale care erau înfometate.

Criza ar fi început în octombrie 2012, când prin decizia instanței de judecată a fost restabilit în funcție fostul director, Mihail Andronic. Decizia a fost contestată de minister, dar Curtea de Apel a respins cererea depusă. Din cauza crizei financiare, școala fusese deconectată de la energia electrică, angajații nu-și pot ridica salariile, iar caii nu au primit hrană.

În urma mediatizării situației, în regim de urgență a fost creată o comisie de disciplină pentru a investiga neregulie privind activitatea directorului. Ancheta a relevat că acesta și-a neglijat atrubuțiile de serviciu. Acesta nu s-a prezentat în repetate rânduri la locul de muncă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub