Citește toate știrile la acest subiect

(video) Din momentul reținerii lui Andrei Braguța, tatăl nu a fost ținut la curent, de către medici, despre starea de sănătate a fiului său

Din momentul reținerii lui Andrei Braguța, s-a aflat că tatăl lui nu a fost contactat de nici un medic și nu a fost informat de starea reținutului, au declarat după ședință avocații pe caz.

Tot la ședința de azi, au fost prelungite mandatele de arest a trei persoane, a spus procurorul pe caz, Ruslan Lupașcu. Procurorul a respins și o cererea de efectuare a expertizei pe motiv că nu sunt dubii asupra "veridicității înregistrărilor video".

(video) Din momentul reținerii lui Andrei Braguța, tatăl nu a fost ținut la curent, de către medici, despre starea de sănătate a fiului său
(Foto: UNIMEDIA)

Avocații pe caz au declarat că unele detalii oferite de către raportul, prezentat astăzi, de către Avocatul Poporului, nu au fost clare, cuma ar fi faptul că unul din acuzați ar fi fost drogat.

"Nu am înțeles de unde a fost luat acest detaliu. Se face referire la declarațiile unor codeținuți. Cred că trebuia să fie solicitată și opinia noastră, a avocaților. Aceste lucruri vor fi clarificate", a declarat avocatul Vadim Vieru. Acesta a adăugat că se va examina în detaliu raportul și vor ieși cu o declarație publică în acest sens.

Pub

La ultima ședință a avut loc audierea tatălui lui Andrei Brăguță și au fost prelungite mandatele de arest a două persoane.

Deținuții care sunt acum cercetați penal l-ar fi ținut pe Andrei Brăguță circa 2-3 ore la podea, fapt care ar fi putut dezvolta pneumonia, a mai arătat ședința de judecată din 24 noiembrie.

Debutul bronhopneumoniei, depistate la Andrei Băguță a apărut în perioada aflării acestuia în custodia statului, se arată în rapoartele de expertiză, a declarat procurorul pe caz, Ruslan Lupașcu. Amintim că expertiza medico-legală a arătat că Andrei Brăguță a mruit din cauza bronhopneumoniei.

Tot la ultima ședință s-a decis că Iurie Obadă, judecătorul care a eliberat mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Andrei Brăguță, nu va fi cercetat în continuare pentru abatere disciplinară.

UNIMEDIA amintește că Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă, pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017, a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul”.

Rudele au acuzat oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel a survenit decesul.

Până acum, investigațiile inițiate de Procuratura Generală au arătat că Braguța a fost bătut de patru deținuți, cu care se afla în cameră. Mai mult, bărbatul ar fi fost bătut cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu au întreprins nimic.

Expertiza medico-legală a arătat că bărbatul a murit de bronhopneumonie purulentă bilaterală, iar leziunile corporale, fracturile și vânătăile provocate de bătăile pe care le-a suportat nu s-ar afla în legătură directă cu motivul decesului.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori.

După ce tragedia lui Andrei Brăguță a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrasens, arătând prin fereastră gesturi indecente, iar după ce a fost reținut a avut un comportament agresiv.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub