(video) Diacov spune că nu renunță la PD

În 2009, Dumitru Diacov a cedat funcția de președinte al Partidului Democrat lui Marian Lupu și a rămas președinte de onoare al formațiunii. Acum, Diacov renunță și la funcția de lider al fracțiunii PD în Parlament, de asemenea, în favoarea lui Lupu, alegându-se în schimb cu postura de vicepreședinte al grupului, relevă UNIMEDIA.
 
Totuși, democratul nu renunță la PD și asta pentru că nu-și vede „rostul în viață” fără formațiunea pe care a fondat-o. „Diacov rămâne în PD. Eu consider că partidul are nevoie de dl Diacov, dl Diacov nu-și vede rostul vieții fără partid”, a subliniat liderul de onoare al PD în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

„Eu nu am de gând să plec în alte partide. Nu poate fondatorul partidului să plece în alt partid. Eu vreau să-mi ajut colegii să păstrăm partidul, să-l consolidăm pentru ca partidul să aibă un cuvânt de spus”, a adăugat Dumitru Diacov.
 
Potrivit lui, PD a fost o rampă de afirmare pentru multe personalități din Republica Moldova. S-a menționat că majoritatea prim-miniștrilor RM au fost cândva membri ai PD. „Ei reprezintă patrimoniul, bogăția partidului. Orice om care a fost în partid, dar cu toate că a lăsat ceva în urma sa. Dar de ce dl Diacov să plece? Unde trebuie să plece dl Diacov? Din punctul meu de vedere, PD este un partid arhiimportant pe scena politică moldovenească deoarece este un factor de echilibru, de dialog între părți”, a evidențiat sursa citată.
 
Partidul a fost creat în februarie 1997, iniţial purtând titulatura de Mişcarea pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă.  În primăvara anului 2000, Mişcarea a fost transformată în Partidul Democrat din Moldova. Din 1997 şi până în vara lui 2009, partidul a fost condus de către Dumitru Diacov. Din 2009 și până în prezent, formațiunea este condusă de către Marian Lupu, iar Dumitru Diacov deține titlul de președinte de onoare al PD. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub