Citește toate știrile la acest subiect

(video) Diacov le dă în obraz comuniștilor! Voronin: Dima, o cauți cu lumânarea!

Incidentul dintre Victor Șelin, deputații comuniști și colaboratorii Serviciului de Protecție și Pază de Stat a fost discutat pe larg în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Deputații din Alianță și cei din opoziție au făcut un schimb dur de replici la acest subiect, scrie UNIMEDIA. 

Comuniștii s-au revoltat că accesul în sala de ședințe a Parlamentului este restricționat pentru liderul PSD. Aceștia au solicitat speakerului Marian Lupu să-i întoarcă lui Șelin permisul.

Liberalii au însă o altă părere. „Ce ține de prezența unui individ în sală. Ceea ce se întâmplă nu poate fi tolerat. Dacă o să lăsăm lucrurile așa, mâine-poimâine o să ne trezim că Muntean și ceilalți comuniști o să încerce să aducă pe Bulgaru, Caramalac și pe alții în sală. Individul ar trebui să părăsească sala”, a spus deputatul Mihai Ghimpu. 

Poziția președintelui PL a fost susținută și de liderul fracțiunii PD. „Nu putem să dăm jos paza de stat. Voi, deputaților PCRM, aveți un comportament ieșit din comun. Pe mine mă miră ieșirea președintelui PSD, cum el intră în această clădire pe ușa din dos, adus cu forța. Ce cauți Victor? Ocupă-te în continuare cu business-ul. Dl Voronin, în felul ăsta o să aducă băieții dvs oameni în Parlament? Nu se poate așa, nu este civilizat și nu e democratic”, a declarat Dumitru Diacov.

Pentru că s-a simțit vizat, liderul PCRM i-a dat democratului o replică: „Dima, tu o cauți cu lumânarea. Eu nu te-am rugat să mă anini. Noi pe Șelin l-am invitat din partea fracțiunii. Pe Ghimpu cine l-a adus? Ăsta de la combinatul de găinaț din Floreni?”.

Diacov a sărit în apărarea liberalului. „Pe Ghimpu l-au adus în Parlament alegătorii, cu votul lor. Când dl Șelin o să aibă votul cetățenilor atunci o să intre nestingherit în sala de ședințe a Parlamentului și să vorbească de la tribune”, a replicat acesta.

„Gata! Prea multă publicitate pentru acest personaj. Nu merită. Permisul pentru respectivul domn, care a vorbit de la tribuna Parlamentului, a fost anulat. Atât. Noi o să vedem ulterior cum vom proceda”, a conchis la rândul său, Marian Lupu.

Șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Igor Bodorin, declară că angajații săi au acționat în limitele legii și nu au făcut altceva decât să respecte indicațiile speakerului Marian Lupu. Potrivit lui, au fost respectat întocmai Regulamentul și decizia Parlamentului cu privire la modul de acces în sediu instituției. „Expres este prevăzut că accesul la ședințele plenare Parlamentului îl are președintele, vicepreședinții și secretariatul general al Parlamentului. Deputații pot să conducă vizitatori doar în birourile sale de lucru. Nicidecum nu au dreptul să invite persoane la ședințele Plenare ale Parlamentului”, a explicat șeful SPPS.

„Noi doar am îndeplinit decizia Biroului Permanent. Colaboratorii SPPS au acționat corect. În acest moment, în viziunea mea, dl Șelin se află ilegal în sală. Dl Șelin a fost înștiințat în scris că i s-a retras permisul de acces la ședințele plenare ale Parlamentului”, a notat Bodorin.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub