(video) Detalii noi în cazul bărbatului decedat în Penitenciarul nr.13: s-a depistat că avea leziuni corporale. Bărbatul a avut nevoie de îngrijire psihiatrică, fiind transferat din Penitenciarul 13 în 16

Andrei Brăguță, deținutul Penitenciarului nr.13, care a decedat pe 26 august, fusese transferat din Penitenciarul 13 la Penitenciarul 16 (care are și statut de Spital de Psihiatrie), din cauza că ar fi avut nevoie de supraveghere psihiatrică specială. Bărbatul avea leziuni corporale, a anunțat viceministrul Justiției, fapt care s-a depistat atunci când a fost trasferat la Penitenciarul nr.16.

Cauza decesului deocamdată nu se cunoaște. DIP-ul a negat acuzațiile precum că Andrei Brăguță decedase deja când a fost primit la Penitenciarul nr.16.

(video) Detalii noi în cazul bărbatului decedat în Penitenciarul nr.13: s-a depistat că avea leziuni corporale. Bărbatul a avut nevoie de îngrijire psihiatrică, fiind transferat din Penitenciarul 13 în 16
(Foto: privesc.eu)

Bărbatul reținut, Andrei Brăguță a ajuns în sistemul Penitenciar pe data de 24 august, în jurul orei 10:40, susține viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu. 

În jurul orei 11:00, bărbatul a fost externat din Penitenciarul nr.13 și internat în secția psihoneurologie din Penitenciarul nr.16, care are statut și de Spital de Psihiatrie. În noaptea de 26 august, deținutul a decedat. Viceministrul neagă acuzațiile că deținitul ar fi fost tratat inuman. 

Pub

La internarea în staționarul din Penitenciarul nr.16, au fost depistate pe corpul deținitului leziuni "de culoare violacie", a anunțat viceministrul Justiției. Procurorul a fost înștiințat despre acest lucru. 

Procurorul Ivan Filimon susține că bărbatul era în stare gravă încă la 17 august, atunci când a venit să îi prezinte învinuirea: „Era absolut neadecvat nu știu în ce stare, nu cunosc ce a consumat sau din cauza nervilor, sau inconștienței, sau dereglărilor psihice. Ulterior am aflat că dumnealui anterior s-a aflat în spitalul de psihiatrie Bălți”, transmite tv8.md.

Rezultatele anchetei vor fi făcute publice, a anunțat reprezentantul Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Viceministrul Anatolie Munteanu a spus că "vor fi implicați la cel mai serios mod în cercetarea pe interior a cazului". Deși competențele aparțin Procuraturii, viceministrul a adăugat că "Ministerul Justiției nu va sta de o parte".

Ministerul Justiției a organizat o conferință de presă privind cazul bărbatului decedat în Penitenciarul nr.13, unde a participat Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției, și oficiali ai DIP-ului.

UNIMEDIA amintește că acum două săptămâni un bărbat de 31 de ani, Andrei Brăguță,  a murit în Penitenciarul nr. 13, în timp ce se afla în arest preventiv. Rudele acuză oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel ar fi survenit decesul. De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că tânărul s-a stins de pneumonie. Bărbatul primise mandat de arestare, reținut fiind pentru că ar fi insultat inspectorii de patrulare.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori. Mai multe persoane din spațiul public au acuzat responsabilii de incompetență în serviciu

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub