(video) Deputat din Găgăuzia, despre declarațiile simbolice de unire: Găgăuzii vor fi oameni „de clasa a treia” în România

După o eventuală unire cu România, moldovenii ar fi considerați "oameni de clasa a doua", iar găgăuzii, "de clasa a treia", a declarat unul dintre deputații Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Nicolai Ivanciuc, scrie gagauzinfo.md.

(video) Deputat din Găgăuzia, despre declarațiile simbolice de unire: Găgăuzii vor fi oameni „de clasa a treia” în România
(Foto: UNIMEDIA)

"Orice ar promite România pentru a ademeni Moldova în brațele sale, dacă acest lucru, teoretic, se va întâmpla, moldovenii mereu vor fi oameni de clasa a doua în România, iar găgăuzii, respectiv, de clasa a treia. Nu dorim așa destin poporului nostru.

[...] Vă imaginați ce război civil ar putea fi și câți oameni ar putea să-și piardă viața, într-o țară în care mai mult de jumătate din populație nu dorește să meargă spre vest, ci se uită spre est?", a declarat Nicolai Ivanciuc, în contextul discuției despre declarațiile simbolice de unire semnate recent de mai multe localități din Republica Moldova, transmite gagauzinfo.md.

Pub

"Noi avem lege, ne-am decis în mod categoric...noi ieșim din cadrul țării, dacă țara se destramă. Dar, vom lupta până la urmă pentru a păstra această țară și vom face totul pentru aceasta", a declarat și deputatul găgăuz Gheorghe Leiciu, într-un interviu pentru postul public de radio al UTA Găgăuzia.

Recent, Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a anunțat că va convoca pe 24 februarie curent o adunare extinsă a organelor locale și regionale, în care să fie discutate subiecte ca unionismul și activitatea lui Traian Băsescu.

Amintim că tot mai multe localități din Republica Moldova semnează declarații simbolice de unire cu România. La moment acestea sunt 22 la număr. 

Igor Dodon și-a manifestat indignarea față de acest fapt și a declarat într-o emisiune televizată că "Unirea înseamnă război civil".

Igor Dodon a mai spus că va convoca Consiliul de Securitate, unde va aduce în discuție subiectul declarațiilor de unire cu România.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub