(video) Declarațiile de avere pe 2015 rămân neverificate. Fondatoarea CRJ: În iulie ANI ar trebui să fie funcțională

Fondatoarea şi directoarea de programe la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Nadejda Hriptievschi afirmă că declarațiile de avere pentru 2015 au fost depuse însă acestea au fost neverificate.

Totodată, atât timp cât CNI și-a sistat activitatea, iar ANI nu este funcțională, nu se cunoaște care va fi soarta declarațiilor de avere pentru 2016. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„Declarațiile de avere se depun tot așa pe hârtie cum se depuneau și trebuie transmise conform procedurii. Problema e că dacă le verifică cineva? Din câte știu cele de anul trecut nu a verificat nimeni declarațiile pentru anul 2015 și acum dacă ANI nu este creată atunci va fi un volum extrem de mare. CNI practic și-a suspendat activitatea. Pe 2016 abia urmează să fie aplicate. Acum, din situaia asta este o ieșire. ANI nu ar trebui să vină și să înceapă să verifice tot, își stabilești prioritățile. Avem funcții de înaltă demnitate publică, avem câteva instituții care prezintă interes strategic. Verifici acolo, apoi altele”, explică Nadejda Hriptievschi.

Aceasta afirmă că semne de întrebare ridică și modul în care sunt selectați și numiți membrii ANI.

Pub

„Eu am deja dubii, deoarece modalitatea în care au fost numiți membrii ANI, în special numirea organizată de către comisia care a fost organizată de către Ministerului Justiției ridică multe semne de întrebare, apoi, modalitatea de scriere a regulamentului pentru selecția președintelui și vicepreședintelui s-a venit cu un proiect extrem de stufos și dă senzația că vor să sperie ca să nu mai poată veni oamenii de bună credință”, mai spune fondatoarea CRJ.

Nadejda Hriptievschi este de părere că în cateva luni ANI ar trebui să devină funcțională.

„Dacă regulamentul se publică săptămâna viitoare, ar trebui vreo lună sau o lună jumate pentru selectarea președintelui și vicepreședintelui, după care ei ar trebui în 2-3 luni să-și găsească personalul. În iunie, iulie ar trebui deja să fie funcțional”. 

Emisiunea integral poate fi urmărită aici

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub