Citește toate știrile la acest subiect

(video) Declarații PSRM, PLDM și PL după ședința Parlamentului

(17:19) Mihai Ghimpu: „Democrații vor alianță cu PCRM. Cred că mai bine ar fi să plece de unde au venit. Noi putem să cedăm totul și oricum nu va merge, pentru că ei vor coaliție cu PCRM”.

(17:16) Mihai Ghimpu: „De ce ei vor Ministerul Transporturilor? Andrian Candu, în calitate de ministru al Economiei, a declarat că este gata să cedeze Căile Ferate Rusiei. Adică au cedat aeroportul, vor să concesioneze CFM și apoi să dăm și Republica Moldova în gestiune?”.

(17:14) Mihai Ghimpu: „Astăzi viitorul european este în mâna PLDM. Fără PLDM nu poate să apară un Guvern minoritar. Noi am salvat cursul european în AIE-2, acum e rândul PLDM”.

(video) Declarații PSRM, PLDM și PL după ședința Parlamentului
Sala de conferințe a Parlamentului (Foto: UNIMEDIA)

(17:12) Mihai Ghimpu: „Noi am prezentat adevărul despre consensul cu partenerii din familiile europene. Este adevărat că ni s-a propus Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, dar am spus să ni se dea și Ministerul Economiei. De altfel, de unde pensii și salarii”.

(17:07) Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PL și liderul formațiunii: „PL regretă că continuă politica de compromite a liberalilor. Apelurile făcute sunt pentru a manipula cetățenii. Începând cu ziua de întâlnire a președinților PLDM, PD și PL., liberalii sunt pentru crearea unei alianțe între aceste trei partide. PL conștientizează ce înseamnă pentru RM cursul european. Acest curs european nu poate derula pozitiv în cazul la noi reformele sunt mimate: în justiție, în economie, în toate celelalte domenii. Ce ține de învinuirea dusă PL-ului că nu vrem să cedăm Ministerul Transporturilor, este un balon ca și cu funcția de președinte. Am spus că Ghimpu nu vrea să fie președinte, am spus că vreau o guvernare pentru oameni. S-a spart balonul. Se spune că Șalaru vrea să fie ministru la Transporturi, eu știu că altcineva vrea să fie. Este un alt balon care se va sparge în câteva zile. Cea mai mare problemă este Procuratura Generală”.

Pub

(16:56) Vlad Filat despre cine blochează consultările: „Dacă PLDM ar fi cel care ezită, noi cu mult timp înainte eram cu mult timp în situația de rezolvare a situației. Noi am făcut tot ce este necesar. Aa avut și întâlniri bilaterale și cu PL, și cu președintele Mihai Ghimpu. Spun asta, cu toate că am spus că nu vom da detalii de la negocieri”.

(16:54) Vlad Filat despre speranța unei coaliții PLDM-PD cu PL: „Eu nu renunț sîă sper șio cred că mai este încă câmp de manevră”.

(16:50) Vlad Filat: „Ceea ce ține de alegerea președintelui. Poziție pe care o agreăm. Este ca în termen de 30 de zile să creăm o comisie care să identifice soluții pentru alegerea președintelui țării. Altă poziție pe care o agreăm este ca viitorul candidat pentru funcția de președinte să nu fie afiliat politic. Reforma organelor de drept. În afara de reforma la Procuratura Generală, avem nevoie vitală de reformă în sistemul judecătoresc, la CNA, CNI. Aceste instituții trebuie să fie depolitizate cu adevărat. Partajarea acestor ministere. Această polemică care a fost nu este una serioasă. PLDM, în toată această perioadă de timp , a fost dispusă să oferim orice competențe pentru a întruni un compromis. Sper că în perioada de timp pe care o avem în față să avem o soluție pentru desemnare a conducerii Parlamntului și să avem o soluție pentru desemnarea Guvernului. Jocurile politice sunt importante, dar mi se pare că s-a ajuns părea departe. PLDM nu va permite alegeri anticipate”.

Vlad Filat, președintele fracțiunii PLDM și liderul partidului: „A fost constituită comisia pentru alegerea președintelui Parlamentului. Urmează ca fracțiunile parlamentare să înainteze candidații. Mâine până la ora 15:00 vor fi înaintați candidații și vom încerca să avem o comunicare. Din păcate de ieri nu am avut întruniri pentru negocieri. Poziția pe care a avut-o PL în ultimele 7 săptămâni au stat la baza acestui blocaj. Propunerile care au fost formulate de PD nu au venit să înrăutățească situația”.

(16:40) Zinaida Greceanîi, președintele grupului parlamentar al PSRM, și-a manifestat opinia potrivit căreia partidele pro-europene sunt incapabile să formeze o majoritate parlamentară. De asemenea, deputata a declarat că PSRM nu va înainta candidaturi pentru funcția de președinte al Parlamentului sau pentru funcia de vicespeakeri.

Reprezentanții partidelor parlamentare vor ieși cu declarații în fața presei. UNIMEDIA și privesc.eu va transmite imagini în direct și livetext.

â

Sursa video: privesc.eu

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub