Citește toate știrile la acest subiect

(video) Cum s-a desfășurat Marșul de solidaritate „Fără Frică”

Marșul de solidaritate „Fără Frică” a avut loc astăzi la Chișinău. Mai multe persoane, printre care membri ai comunității LGBT, persoane publice și oameni care susțin comunitatea, au ieșit în stradă într-o coloană a tăcerii. 

(video) Cum s-a desfășurat Marșul de solidaritate „Fără Frică”
(Foto: UNIMEDIA)

Participanții la manifestație au venit din țări precum România, Ucraina, Rusia, Azerbaijan, Belarus și au purtat tricouri cu mesajul „Fără frică”.

Deși evenimentul nu a durat mai mult de jumătate de oră, în timpul acestuia au avut loc mai multe incidente. Un grup de contra-manifestanții au împiedicat marșul să ajungă la destinația finală.

Pub

Printre manifestanții violenți care au încercat să zădărnicească marșul, sunt membri ai Mișcării Național-Creștine „Noua Dreaptă” și mai multe gupuri de creștini. Protestatarii au aruncat cu ouă stricate, apoi au încercat să rupă coloana de polițiști pentru a ajunge la participanții marșului tăcerii.

 

Pentru că situația devenise tensionantă, participanții Marșului Solidarității au fost nevoiți să se retragă utilizând mai multe autobuze.

După marș, a fost organizată o conferință de presă susținută de organizatorii campaniei.

Marşul de susţinere a comunităţii LGBT are loc pentru al patrulea an consecutiv și are drept scop de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub