(video) Cum comentează Secretarul de Stat al Ministerului Justiției interceptarea telefonică a lui Andrei Năstase

Întrebat dacă Ministerul Justiției intenționează să ia măsuri privind cazul de interceptarea telefonică a lui Andrei Năstase, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu a declarat că, ținând cont că legislația prevede mecanismul de protecție a dreptului persoanelor, nu vede "necesitatea ca Ministerul Justiției să depună o sesizare formală la autorități pentru a se investiga dacă a fost comisă o faptă penală".

"În mod categoric afirm că încălcarea drepturilor prevăzute de Constituție și actele internaționale este inadmisbiliă, atât din partea autorităților piublice, cât și din partea unor persoane private. [...]

E foarte rău că facem des justiție la televizor. Trebuie analizate circumstanțele cazului și să vedem dacă a existat sau nu o interceptare reală din partea unei autorități publice, a existat o interceptare ilegală din partea unei persoane private. Dacă interceptarea a fost legală, nu se poate pune în discuție legalitatea acestei interceptări. Poate sau nu să fie identificat cel care a făcut scurgerea? Cu părăre de rău, foarte des, nu putem identifica cine e persoana care a făcut divulgarea informației. 

Pub

Da, este condamnabil, dar dacă nu se întrunesc condițiile pentru ca cineva să răspundă, nimeni nu o să răspundă. [...]

Aș atrage atenția la o partea proastă pe care o avem și anume partizanatul, care este manifestat din toate părțile, inclusiv și presa. Când vi s-a divulgat o informație care vă este în interes, o folosiți și vă bucurați, deși vinovat, în principiu, est eși cel care tirajează. Dacă un reprezentant al presei a primit o înregistrare ilegală, el are obligația legală și morală să nu o divulge", a declarat Nicolae Eșanu.

Secretarul de Stat a adăugat că unele instituții media care au decis să nu publice înregistrarea audio a lui Andrei Năstase au făcut-o nu neapărat din motiv că "s-au gândit la standarde". "Dacă cineva care susține cursul european ar fi avut o înregistrare în privința celor care susțin cursul pro-rus, aveau să o dea", a mai declarat Secretarul de Stat.

Amintim că recent, în mediul online, a apărut o interceptare telefonică dintre președintele Platformei DA și mama sa. 

"Calific atacul imoral și criminal asupra mea și a familiei mele drept un atac asupra tuturor alegătorilor din Chișinău și suburbii, drept o tentativă de a-i minți și intoxica", a declarat Andrei Năstase. 

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne a declarat că va veni ulterior cu o reacție în acest caz. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub