Video cu momentul în care podul Morandi din Genova se rupe în două, provocând o tragedie

Autoritățile italiene au dat publicității secvențe video cu momentul în care s-a prăbușit podul Morandi din orașul-port Genova, Italia, provocând moartea a 43 de oameni.

O secţiune de 200 de metri a podului s-a surpat în condiţii de trafic intens şi furtună, iar vehicule şi bucăţi de beton şi metal au plonjat 50 de metri la sol dedesubtul construcţiei.

Potrivit unui număr actualizat al deceselor publicat de o filială din Genova a Ministerului de Interne, printre cei decedaţi sunt patru persoane din Franţa, trei din Chile, doi din Albania, unul din România unul din Republica Moldova, doi din Jamaica şi câte unul din Columbia şi Peru.

Pub

Viaductul, care lega estul şi vestul oraşului, face parte din autostrada A10 şi era gestionat de operatorul privat de taxare rutieră Autostrade per l’Italia.

Guvernul italian dă vina pe operatorul Autostrade pentru dezastru, în timp ce compania, al cărei principal acţionar este grupul de modă Benetton, neagă orice neglijenţă.

UNIMEDIA amintește că moldoveanul Anatolie Malai - una dintre victimele prăbușirii podului de lângă Genova, Italia, a lăsat în urmă trei copii, cel mai mic având doar un an. Rudele și prietenii au lansat o campanie de adunare de fonduri pentru a ajuta familia îndurerată.

Corpul neînsuflețit al victimei va fi repatriat cu ajutorul Consulatului general al Republicii Moldova la Milano.

Un alt cetăţean al Republicii Moldova a fost rănit în urma prăbuşirii podului rutier. Acesta a suferit o serie de traumatisme şi este internat într-un spital din localitate.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub