(video) Contrabandă cu tractoare din R.Moldova în Ucraina. Patru persoane, implicate în activitatea ilegală, riscă până la 10 ani de pușcărie

Un nou fenomen infracțional se atestă la frontiera de stat - contrabanda cu tractoare din Republica Moldova în Ucraina. Patru cetățeni moldoveni și ucraineni au fost implicați în activitatea ilegală și riscă până la 10 ani de pușcărie.

Întreaga activitate ilegală a persoanelor a fost descoperită reprezentanții Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova și Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei. Oamenii legii au obținut date privind 1642 de unități de transport de tip tractor procurate pe parcursul ultimilor cinci ani de către persoane fizice şi juridice în baza Contractului de acordare a sprijinului financiar, dintre care s-a reuşit verificarea a peste 600 de unităţi.

În rezultatul acţiunilor întreprinse a fost constatat faptul înstrăinării ilicite de către un agent economic al tehnicii agricole, un tractor de marca ”Belarus 8.92”, către cetăţeni ai Ucrainei, contrar prevederilor Contractului de subvenţii, fără autorizarea corespunzătoare, care ulterior a fost trecut prin contrabandă din Republica Moldova în Republica Ucraina.

Pub

Ca urmare a colaborării cu organele de aplicare a legii din Ucraina a fost identificat locul depozitării tehnicii agricole pe teritoriul acestuia şi asigurată returnarea la 12 martie 2018.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea identificării altor cazuri de încălcare a prevederilor contractuale de subvenţionare la procurarea tehnicii agricole, acumulării mijloacelor materiale de probă.

Pentru comiterea infracţiunii de contrabandă sus-menţionate, organele de aplicarea legii cercetează patru cetățeni ai Republicii Moldova şi Ucrainei, care riscă o pedeapsă penală cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică poate fi pedepsită cu amendă în mărime de la 6000 la 11000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub