(video) Cinci persoane, reținute pentru spargeri de locuințe: Ar fi furat bunuri în sumă de un milion și jumătate de lei

Cinci bărbați, cu vârstele cuprinse între 26 și 32 de ani, care făceau parte dintr-un grup infracțional, suspectați de mai multe spargeri de locuințe, au fost reținuți.

Suspecții originari din  UTA Găgăuzia și orașul Comrat, au fost  anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni. Bănuiții sunt suspectați de furtul din trei locuințe din municipiul Chișinău, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 1 500 000 lei.

Polițiștii au stabilit că suspecții acționau pe timp de noapte, când stăpânii nu erau acasă, prin forţarea geamurilor și sustrăgeau bani, bijuterii din aur, telefoane mobile.

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, polițiștii au depistat o parte din bunurile  furate. Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a avut loc în or. Comrat şi satul Beșghioz cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea întăririi bazei probatorii,  în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova și verificarea provenienței bunurilor ridicate.

Pub