(video) Cinci deputați europeni ai fracțiunii PPE au mers la Orhei să se întâlnească cu Ilan Șor

O delegație reprezentativă a funcționarilor din partea Uniunii Europene au sosit la Orhei pentru o vizită de două zile. Deputații, care au vizitat Orheiul reprezintă Italia și Republica Cehă în Parlamentul European. 

Aceștia au sosit în Republica Moldova la invitația Primarului de Orhei pentru a participa la masa rotundă cu tematica implementării  practicilor europene la nivel local, precum și de a discuta proiecte comune pentru dezvoltarea orașului Orhei.

ILAN ȘOR, primarul orașului Orhei: "Noi încercăm să transformăm Orheiul într-un oraș european, să demonstrăm că acest lucru se poate face și în toată țara”

Pub

Tot în cadrul mesei rotunde, a avut loc o prezentare despre realizările efectuate în Orhei.

FULVIO MARTUSCIELLO, deputat în Parlamentul European: „Întâlnirea de astăzi arată că Europa este alături de Republica Moldova și totodată în timpul apropiat va avea parte de alegeri. Noi vrem să-i invităm pe toți să discute programele lor, ca toate partidele să vorbească despre ceea ce vor să facă pentru țara lor, dar să nu să se atace între ei, concurenții electorali. Am citit raportul unei agenții private. Noi știm că este doar o agenție privată și cred că doar un judecător poate spune ultimul cuvânt. Trebuie să ținem minte că o agenție privată este o agenție privată și nu poate influența alegerile.”

În cadrul vizitei, deputații europeni au întrepins o vizită de studiu în municpiul Orhei, au discutat despre reformele realizate în domeniul infrastructurii și sectorul social.

Din delegația Partidului Popular European  au făcut parte Fulvio Martusciello (șeful delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Israel), Stefano Maullu (vicepreședinte al Comisiei Europene pentru cultură și educație), Alberto Cirio (membru al delegației Comisiei parlamentare UE-Moldova), Salvatore Domenico Pogliese și Tomas Zdechovsky.

Amintim că, pentru prima dată delegația Partidului „ȘOR” a vizitat Parlamentul European în luna iunie a anului trecut. Atunci, reprezentanții lui Ilan ȘOR au invitat deputații europeni să viziteze Orheiul. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub