(video) Chirtoacă va merge la concertul Sofiei Rotaru
Dorin Chirtoacă intenționează să meargă astăzi, 15 septembrie, la concertul susținut de Sofia Rotaru la Chișinău, chiar dacă este organizat de către politicianul Renato Usatîi. Potrivit primarului general al municipiului, faptul că este un eveniment „privat și politic”, nu diminuează din importanța și frumusețea lui.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către edilul-șef al Capitalei, la finele ședinței săptămânale a serviciilor și subdiviziunilor Primăriei Capitalei.
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Dorin Chirtoacă a evidențiat că Sofia Rotaru este cetățean de onoare al municipiului Chișinău, că este o artistă de excepție și merită tot respectul pentru activitatea sa de până acum și atitudinea civică pe care a avut-o de-a lungul timpului. „Chiar dacă a fost invitată pentru un eveniment de ordin privat, politic, totuși, doamna Sofia Rotaru este cetățean de onoare al municipiului Chișinău. Astăzi va susține un concert în municipiu. Primăria cu ce este pregătită să-și întâmpine cetățeanul de onoare, care interpretează și imnul municipiului? Nu vine în fiecare zi”, a spus primarul.
 
Acesta a precizat că în Rusia i-au fost restricționate concertele, având în vedere că este din Ucraina, nu și-a luat cetățenie rusă, și că ea „a avut o atitudine demnă față de ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în Ucraina”.
 
„Și ce dacă este de conotație politică? Noi toți suntem politicieni și atunci ce, gata? Totul coborâm la nivelul politicului? Cobori ștacheta la nivelul „plintusului”? Însemnele de cetățean de onoare nu i-au fost transmise... Politicul ne va distruge pe noi, ne face din oameni neoameni. Ne face în stare să nu vedem că omul este om, din cauza că el vine la un concert politic. Asta îi diminuează din valoare cumva? Să dea Dumnezeu oricui să-i reușească ceea ce a reușit Sofia Rotaru. Mulți au încercat să cucerească Moscova, Rusia și Uniunea Sovietică, dar la foarte puțin le-a reușit. Ei i-a reușit, de una singură, fiind de aici din Bucovina. E româncă de-a noastră, chiar dacă toată viața a trăit în Ucraina și în Rusia. Mie chiar îmi place cum cântă și am să mă duc la concert și nu mă interesează de cine e organizat. Îi spunem bun venit la Chișinău și ne bucurăm că vine la noi”, a mărturisit Chirtoacă.
 
Precizăm că Sofia Rotaru a susținut un turneu în Republica Moldova. A susținut concerte la nordul țării - Drochia, în sud - la Cahul, iar turneul va culmina cu un concert la Chișinău. Artista a fost invitată de către politicianul Renato Usatîi.
 
Urmăriți secvența video începând cu 1:34:30.

Sursa video: privesc.eu

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.