(video) Chirtoacă: Lacul de acumulare Ghidighici este în pericol

Lacul de acumulare Ghidighici este în pericol. Un semnal de alarmă este tras de primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, potrivit căruia, problema există deja de peste 20 de ani, este periodic ridicată, dar niciodată soluționată, transmite UNIMEDIA.
 
Edilul Capitalei spune că lacul de acumulare Ghidighici este treptat înnămolit din cauza a trei iazuri amenajate neautorizat în preajmă. 
(video) Chirtoacă: Lacul de acumulare Ghidighici este în pericol
Lacul de acumulare Ghidighici (Foto: wikipedia.org)

„Serviciile Situații Excepționale au fost atenționate că din cauza acelor trei lacuri construite neautorizat este practic întrerupt cursul râului Bîc și are loc înnămolirea lacului mare, lacului Ghidighici. Acest fapt pune în pericol soarta lacului și a râului”, a menționat Dorin Chirtoacă,
 
Primarul de Chișinău menționează că trei iazuri au fost construite pe terenuri agricole date în arendă, iar acolo sunt organizate în mod neautorizat crescătorii de pește. Acesta ar fi o încălcare gravă de lege, însă până acum nimeni nu a fost tras la răspundere.
 
„Noi săptămâna trecută discutam despre câteva broaște opărite pe marginea râului Bîc și asta era problemă ecologică, dar faptul că se înnămolește lacul de acumulare unde este și barajul. Dacă se înnămolește lacul, automat crește nivelul apei, care va crește presiunea asupra barajului și va ieși din parametrii obișnuiți”, a specificat Chirtoacă.
 
 
Primarul Dorin Chirtoacă a precizat că Primăria Chișinău nu are prea multe competențe pentru a interveni și a salva lacul de acumulare Ghidighici, însă măsuri în acest vor fi întreprinse.

Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub