(video) Chirtoacă: „Când scăpăm de Ianukovicii noștri?”

Ședința săptămânală a Primăriei Chișinău a început cu un minut de reculegere în memoria celor peste o sută de ucraineni care și-au pierdut viața în luptă pentru un viitor european.
 
Astfel, funcționarii municipali au manifestat solidaritate cu cei care luptă pentru libertate la Kiev, relatează UNIMEDIA.

 

(video) Chirtoacă: „Când scăpăm de Ianukovicii noștri?”
Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Inițiativa în acest sens a parvenit de la primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Potrivit edilului, ucrainenii luptă nu doar pentru libertatea lor și parcursul lor european, ci și pentru viitorul nostru.
 
„Și pentru integrarea noastră europeană, cei de la Kiev au plătit cu prețul vieții. Acum lucrurile se schimbă radical în ceea ce privește toată regiune. Și dacă ucrainenii s-au lămurit cu Ianukovici al lor, nu știu cum și când ne vom lămuri noi cu Ianukovicii noștri? „Ianuceii” - de la Comrat, altul de la Tiraspol, altul de aici de la Chișinău care declară că locuitorii Kievului sunt teroriști (n.red. - cu referire la Igor Dodon)”, a tăiat primarul Capitalei.
 

Sursa video: privesc.eu
 
UNIMEDIA precizează că reprezentanții de vârf ai statului au ezitat să condamne oficial violențele de la Kiev, în urmă cărora și-au pierdut viața peste o sută de oameni. Președintele Nicolae Timofti a venit cu o declarație doar după ce Ianukovici și reprezentanții opoziției au ajuns la un Acord, iar confruntările au fost stopate.
 
De asemenea, deputații PL au propus ca Parlamentul să adopte o poziție în raport cu situația din Ucraina, însă legiuitorii au tot amânat decizia și nu au mai luat-o.
 
Viktor Ianukovici s-a ales cu un dosar penal pentru „ucideri în masă”. Acesta a fost dat în căutare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub