(video) Chirtoacă afirmă că a deconspirat zece funcționari corupți de la Primăria Chișinău

În instituțiile de stat și în administrațiile la nivel local se fură ca-n codru, iar făptașii rămân la libertate chiar și după ce sunt deconspirați. Cel puțin asta declară primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Edilul Capitalei a afirmat că el însuși a prins în flagrant mai mulți funcționari corupți de la Primărie, însă aceștia așa și nu au fost trași la răspundere conform legii.

„Știu că în acești ani am dat 90% din timpul meu și tot ceea ce am pentru ca orașul ăsta să intre pe o direcție corectă și sunt sigur că a intrat pe o direcție corectă, din păcate se cam fură. Și la noi la Primărie se fură, și în Consiliu, și la nivel de stat în general. Și asta mă deranjează foarte mult. Asta reprezintă frâna cea mai mare pentru dezvoltare. Se fură ca-n codru”, a subliniat primarul de Chișinău.
 
Potrivit lui, corupția este una din principalele probleme cu care se confruntă administrația locală. „Apropo, am prins chiar eu vreo 10 corupți în flagrant. Toți sunt în libertate. De ce nu stau la răcoare până în ziua de azi? Eu nici măcar nu trebuiau să-i caut pentru că există structuri ale statului care ar trebui să se ocupe de asta. Dar bine că există o colaborare și reușim să mișcăm lucrurile din loc”, a opinat Dorin Chirtoacă.
 
Primarul Capitalei consideră că această stare de lucruri ne caracterizează societatea și că vor trece ani buni până când schimbările vor fi sesizabile. „Noi suntem o societate, la o anumită etapă de dezvoltare, când cei care conduc consideră că țara este a lor, că justiția este a lor, că totul este a lor și ei fac acolo tot ce vor, ca la ei acasă. Ăștia suntem noi. Deocamdată încă nu am trecut la etapa următoare, cred că această trecere va mai dura încă 10-20 de ani. Trebuie să se mai schimbe generațiile, care au obraz mai mult”, a adăugat Chirtoacă.
 
UNIMEDIA amintește că ieri, 17 iunie, primarul Dorin Chirtoacă a prezentat raportul anual de activitate, la cel de al șaptelea an de mandat în fruntea municipiului Chișinău. La finele bilanțului, acesta a anunțat că intenționează să candideze pentru al treilea mandat.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub