(video) Chironda: Vrem să amenajăm scuarul Teatrului Cehov

Bloggerul și activistul Victor Chironda vine cu inițiativa de a amenaja scuarul Teatrului Cehov din Chișinău și solicită implicarea tuturor care își doresc ca această zonă să arate mult mai bine decât acum. Îndemnul a fost făcut în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Este un loc foarte important pentru acest oraș, este o zonă care poate deveni pietonală cu timpul. Există un proiect foarte bun al unui consilier municipal care s-a implicat și a gândit dezvoltarea străzii Varlaam ca adevărată stradă pietonală", a povestit Chironda.

Bloggerul spune că și-ar dori în felul acesta să ofere un model de îmbunătățire a spațiului urban, fără mari investiții. "Vrem să existe niște lucruri care să-i facă pe oameni să se oprească, să stea, să se odihnească, să citească o carte, să meargă la teatru. Oamenii sunt prea grăbiți, ies în oraș ca la vânătoare, ca în pădure, repede mi-am rezolvat problemele și am venit acasă", a adăugat invitatul.

Pub

Întrebat dacă nu i se va reproșa că a ales zona unui teatru rus pentru amenajare, invitatul a avut și un răspuns. "Când vom depăși astfel de dureri de cap că e vorba de un scuar al unui teatru rus vom deveni cu adevărat o capitală europeană. Poate fi acolo și teatrul turcesc, este absolut irelevant pentru mine ce teatru este", a precizat sursa.

Activistul speră că începând cu luna august să fie lansat proiectul și să fie demarate acțiuni de colectare a fondurilor. "Aș vrea să fie implicată cât mai multă lume, fiecare să contribuie cu ceva. Suntem la etapa finisării proiectului de amenajare. Foarte mult aș vrea ca primăria să ne susțină în acest proiect și poate chiar să învețe anumite lucruri. N-am contactat încă primăria, acest spațiu ține de Teatru, dar în anumite situații va fi nevoie de implicarea lor", a explicat Chironda.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub