(video) Cetățeni moldoveni, membri ai unei grupări criminale transnaționale: Valoarea drogurilor sechestrate ajunge la 1 milion de lei

Membrii unei grupări internaționale specializate în traficul de droguri în proporţii deosebit de mari au fost reținute în Bulgaria. Gruparea criminală era formată din cetățeni ai Republicii Moldova și Bulgariei.

Timp de opt luni de documentare a grupării infracționale, polițiștii au stabilit că afacerea ilegală le-ar fi adus traficanţilor un profit de circa 3 milioane de lei.

Gruparea criminală organizată era direct implicată în creșterea, cultivarea, transportarea și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul țărilor UE.

La 13 iulie 2018, doi membri ai grupului au fost reținuți în Bulgaria. În urma perchezițiilor, la unul dintre bărbați au fost depistate 14 kg de substanțe narcotice și anume plante de canabis ”Ghidropon”, înpachetate în cinci saci de polietilenă.

Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de ”Ghidropon” la un preț de 3500 de euro.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.

Totodată, în urma expedierii informației acumulate de PCCOCS și INI, colegilor omologi din Bulgaria, a fost demascată o fabrică clandestină de cultivare, creștere în cantități mari a substanțelor narcotice și anume plante de canabis ”Ghidropon”, în orașul Kicevo, fiind reținut și proprietarul imobilului în care era asamblată fabrica clandestină.

De asemenea, s-a stabilit că membrii grupului infracțional au roluri bine determinate în organizarea, monitorizarea procesului de creștere și cultivare a plantelor de canabis, cu ulterioara comercializare acestora pe piața tenebră a Uniunii Europene.

La moment, suspecții sunt arestați pe un termen de 60 de zile ca bănuiți în comiterea infracțiunii prevăzute prevăzute de  Cod Penal al Bulgariei. La fel, este reținut și automobilul unui suspect de model ”Mercedes”, cu ajutorul căreia transportau substanțele narcotice.

Pub