Citește toate știrile la acest subiect

(video) Ce spune Lupu despre o eventuală coaliție PD-PCRM

Marian Lupu refuză să spună care sunt coalițiile post-electorale pe care le ia în calcul Partidul Democrat, însă lasă ușa deschisă până și pentru o coaliție cu Partidul Comuniștilor. Potrivit lui, decisiv va fi votul cetățenilor și procentajele obținute de partidele care vor accede în Parlament, transmite UNIMEDIA.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de președintele PDM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Cert este că democrații vor să păstreze cursul de integrare europeană a țării. „Eu admit variantele care asigură stabilitatea și continuitatea procesului de integrare europeană, în niciun caz încetinirea lui. Dimpotrivă, ne dorim să intensificăm procesul de reforme interne. Partidul Democrat nu va admite modificarea cursului politicii interne și externe”, a menționat Lupu.
 
Potrivit lui, PDM nu analizează deocamdată niciun fel de scenarii. „Nu are niciun sens. De ce acum să stabilim niște scenarii, dacă nici nu știm cine va accede în Parlament. Nu știm care va fi procentajul. Nu ne ocupăm cu astfel de exerciții abstracte, avem lucruri mai importante”, a tăiat democratul.
 
„Noi am stabilit foarte clar, cum vedem noi dezvoltarea strategică a Republicii Moldova. Noi suntem oameni serioși și lăsăm ușa deschisă. Pe 1 decembrie vor fi clare rezultatele, cel puțin cele preliminare, și atunci ne vom așeza și vom analiza scenariile posibile. Multe se pot întâmpla în această o lună și jumătate de campanie”, a conchis sursa.
UNIMEDIA precizează că în ultimul timp, PCRM nu mai promovează integrarea în Uniunea Vamală și critică mai puțin procesul de modernizare europeană a țării noastre. Mai mulți foști membri de vârf ai PCRM - printre care Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean, au acuzat conducerea formațiunii și în special pe liderul acesteia Vladimir Voronin că au devenit mai moderați în critică deoarece ar pregăti o eventuală coaliție cu PDM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub