(video) Ce așteptări au democrații și liberalii de la vizita cancelarului german în Republica Moldova

Atât liberalii, cât și democrații au așteptări mari de la vizita cancelarului german, Angela Merkel, în Republica Moldova. Partidul Liberal speră că în urma acestei vizite va fi impulsiona procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și de soluționare a conflictului transnistrean. 

„Salutăm vizita cancelarului german. Într-o situație de stabilitate politică în care am intrat, această vizită este oportună și salutabilă. Este una din puținele vizite de asemenea rang în Republica Moldova, de aceea cred că are o semnificație aparte.

Sperăm că va limpezi incertitudinele geo-politice din zonă. Poate această vizită îi va convinge pe germani că formula pe care noi continuăm să o promovăm, de integritate teritorială a RM, consfințită și în Constituție, este cea mai adecvată. Poate vom beneficia de o susținere mai explicită a cursului nostru pro-european, politicile de investiții și de promovare a Republicii Moldova în lume și, nu în ultimul rând, este posibilă elaborarea unor documente speciale de relațiile diplomatice între țara noastră și Germania ”, a menționat președintele fracțiunii PL, Ion Hadârcă. 

Democrații au ținut să sublinieze importanța acestei vizite pentru Republica Moldova. „Șeful statului german, persoana care influențează politica europeană, vine în Moldova. După importanță, este a doua după vizita lui Jacques Chirac. Noi o așteptăm cu un mesaj bun pentru Republica Moldova”, a spus liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov, președintele de onoare al formațiunii.

UNIMEDIA precizează că astăzi, 29 iunie, la revenirea în țară după vizita de la Bruxelles, prim-ministrul Vlad Filat, a anunțat că cancelarul german, Angela Merkel, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova până la sfârşitul lunii august.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub