Citește toate știrile la acest subiect

(video) Care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă Circul din capitală și în cât timp ar putea fi restaurat complet

Circul de Stat s-a confruntat cu mai multe probleme care nu i-au permis să își desfășoare activitatea.

Potrivit lui Andrei Locoman, fostul director al Circului din Chișinău, în cazul în care va fi o finanțare neîntreruptă, în aproximativ doi ani edificiul cultural ar putea fi restaurat complet. 

(video) Care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă Circul din capitală și în cât timp ar putea fi restaurat complet
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

„În cazul în care va fi o finanțare neîntreruptă, minimum doi ani de zile aici este de lucru, dacă nu mai mult. Este mult de lucru fiind că rețelele inginerești trebuie reproiectate de la 0, încălzirea, ventilarea, aerisirea este cea mai mare problemă și, bineînțeles, dotarea cu utilaj, cu lumină, cu sunet, cu scaune a Arenelor. Este un proces complex și nu poate fi etapizat”, a menționat Andrei Locoman.

Pub

Menționăm că din anul 2003 până în anul 2014 circul nu a funcționat, ambele Arene fiind în starea gravă pentru a putea găzdui spectacole. Acum trei ani, Arena Mică a fost renovată, iar până în prezent acolo periodic au loc spectacole. Totodată, pe data de 5 mai, trupa „Gândul Mâței”  urmează să susțină un concert în Arena Mare a edificiului care a fost renovată parțial și temporar pentru acest eveniment. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub