Citește toate știrile la acest subiect

(video) Campanie PLDM: Câte un drapel RM și UE pentru fiecare instituție de învățământ din țară

Cu ocazia Zilei Drapelului, marcată anual la 27 aprilie, Partidul Liberal Democrat din Moldova lansează o campanie de promovare a tricolorului și parcursului european. În acest sens, liberal-democrații vor distribui în instituțiile de învățământ din țară 1500 de drapele ale Republicii Moldova, 1500 drapele ale Uniunii Europene și 1500 CD-uri cu imnul țării noastre și UE, relatează UNIMEDIA.

(video) Campanie PLDM: Câte un drapel RM și UE pentru fiecare instituție de învățământ din țară
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: captura imagini video privesc.eu)

Un anunț în acest sens a fost făcut de către liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei conferințe de presă.
 
„Toate instituțiile de învățământ din țară vor primi câte un drapel al Republicii Moldova și al Uniunii Europene. Am decis să venim și cu un drapel UE, alături de drapelul RM, deoarece este firesc să fie prezent în Republica Moldova. Țara noastră are în față doar două zile până în momentul în care cetățenii săi vor avea dreptul să circule fără de vize în UE. Suntem foarte aproape de semnarea Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb. Parlamentul Uniunii Europene a oferit perspectivă europeană clară pentru Republica Moldova”, a menționat președintele formațiunii.
 
Totodată vor fi distribuite CD-uri pe care este imprimat imnul de stat și cel al Uniunii Europene. Acțiunea va avea loc în decurs de 10 zile, începând de azi.
 
Organizatorii acțiunii speră că astfel vor contribui la trezirea sentimentului de mândrie pentru țară.

 Sursa video: privesc.eu
 
Precizăm că în țară sun 1496 de școli, gimnazii, licee, școli profesionale-tehnice, colegii și universități.
 
UNIMEDIA amintește că tricolorul a devenit oficial drapelul Republicii Moldova în 27 aprilie 1990. Din 2010, țara noastră sărbătorește anual Ziua Drapelului pe 27 aprilie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub