(video) Bloggerul Dragoș Galbur crede că unii deputați vor fi arestați

Bloggerul Dragoș Galbur este sigur că, până la viitoarele alegeri, vom avea câțiva deputați condamnați. Asta după ce aleșii poporului vor modifica Constituția și vor rămâne fără imunitate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.

„Sunt sigur că până la alegeri vom avea deputați condamnați. Presupun că din partea PCRM, logic, că ei sunt acum foarte fragili, e ușor de lovit în PCRM. Practic este o condiție ascunsă a UE de a băga la pușcărie nume mari. Iar nume mari avem doar în Parlament. Pe cine altcineva să arestezi?", a mai spus bloggerul.

Totuși, tânărul consideră că inițiativa ca deputații să rămână fără imunitate trebuia votată la începutul mandatului lor.

„Este o mișcare de PR, de imagine, ca să demonstreze oamenilor că uite că noi suntem atât de nevinovați, de curați. Trebuia s-o facă atunci când au venit, la sfârșitul lui 2009 sau în 2010. Au așteptat 4 ani, acum poate și-au legalizat toate afacerile necurate, murdare... și acum ce poți să-i faci...", a mai declarat Dragoș Galbur.

Pub

Referindu-se la mitingul din 3 noiembrie, din PMAN în susținerea cursului de integrare europeană a țării, tânărul spune că urmează un răspuns din partea PCRM. „După acest miting îl vom vedea pe Mark Tkaciuk mai des la Moscova, iar Rusia va începe să injecteze și mai mulți bani aici, la Chișinău, pentru a periclita procesul de integrare europeană", a specificat sursa. 

Vezi aici interviul integral cu Dragoș Galbur. 

UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută reprezentanții coaliției de guvernare (PLDM, PD și PLR) au anunțat în cadrul unui briefing de presă că inițiativa cu privire la limitarea imunității parlamentare a fost înregistrată în Parlament. Pentru modificarea Constituției, în acest sens, sunt necesare 67 de voturi. În context, fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că în viitorul apropiat ar putea fi reținuți mai mulți demnitari de rang înalt din țară pentru acte de corupție, drept dovadă concludentă pentru Bruxelles că la noi sunt implementate reformele. „Deci, de la Bruxelles va veni un fax în care va fi scris: trebuie să puneţi la puşcărie atâţia foşti prim-miniştri, atâţia miniştri, atâţia deputaţi, atâţia vameşi", a specificat Sturza.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub