(video) Audieri cu ușile închise la Parlament

Audieri cu ușile închise la Parlament. Deputații vor ca toți conducătorii organelor de forță și reprezentanților Biroului pentru reintegrare să prezinte rapoarte cu privire la securitatea națională a Republicii Moldova în contextul situației tensionate din Ucraina, transmite UNIMEDIA.
 
Audierile vor avea loc mâine, 21 martie, în a doua parte a ședinței plenare, după ce va fi epuizată ordinea de zi. Cu o propunere în acest sens a venit fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat.

Comuniștii au propus ca audierile să fie organizate cu ușile deschise, însă propunerea nu a fost acceptată deoarece aceste informații fac parte din categoria secretului de stat.„
 
„Având în vedere sensibilitatea subiectului, având în vedere că noi avem dreptul să adresăm întrebări cu privire la problemele cu caracter militar, de securitate, care sunt calificate ca secrete de stat și voi ca deputați aveți obligația să păstrați aceste secrete de stat. Noi nu ne dorim să ațâțăm spiritele, dar dorim să avem o cunoaștere exactă și să știm ce trebuie să întreprindem în calitate de for legislativ suprem. Eu cred că și raportorii care vor veni mâine în Parlament se vor pronunța pentru caracterul închis”, a menționat liderul grupului PLDM, Valeriu Streleț.
 
PCRM a anunțat că nu vor participa la audierile de mâine. „Noi, fracțiunea Partidului Comuniștilor, nu vom participa mâine și săptămâna viitoare la dezbateri. Nu avem timp de ajuns până mâine să ne pregătim de audieri. Încă nu este totul clar. Nu trebuie să ne grăbim, în regim de urgență să facem aceste declarații aiure, apoi să nu le putem. Trebuie să așteptăm măcar câteva zile să se clarifice situația în jurul nostru și în interiorul Moldovei”, a precizat liderul PCRM, Vladimir Voronin.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub