(video) Au fost reținută o grupare criminală, care a comis cinci spargeri de locuințe în ultima lună

O grupare criminală formată din patru membri a fost destructurată de poliție. În ultima lună, reținuții ar fi comis cinci de spargeri de locuinţe şi apartamente.

Aceştia s-a dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 25 ani şi 40 ani, trei originari din Ucraina şi unul din Chişinău, anterior judecaţi pentru infracţiuni similare.

Potrivit proprietarilor, suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 100 de mii de lei. Bănuiţii pătrundeau în case după ce se asigurau că proprietarii lipsesc, prin metoda forţării geamurilor din termopan cu rangă metalică sau prin selectare de chei.

Bănuiţii ar fi venit din Ucraina în Republica Moldova doar cu acest scop.

Pub

În acest context, poliția recomandă următoarele:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;

-Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;

-Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub