(video) Atac în Paris asupra unui grup de militari: Şase răniţi, doi dintre care în stare gravă, după ce au fost loviţi de un vehicul

Mai mulţi militari francezi au fost răniţi, miercuri dimineaţă, după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, informează Le Parisien, citat de mediafax.ro.

(video) Atac în Paris asupra unui grup de militari: Şase răniţi, doi dintre care în stare gravă, după ce au fost loviţi de un vehicul
(Foto: cnn.com)

Militarii răniţi făceau parte dintr-o brigadă a operaţiunii Sentinelle, desfăşurată în Franţa în urma unor atacuri din ianuarie 2015.

O operaţiune a poliţiei este în curs, vehiculul implicat în incident fiind căutat. Zona în care a avut loc incidentul a fost securizată, martorii oculari fiind interogaţi.

Şase persoane au fost rănite, dintre care doi militari se află în stare mai gravă, fiind transportaţi la spitalul militar Percy, la Clamart, lângă Paris.

Pub

Ofiţerii atacaţi se aflau lângă Place de Verdun, nu departe de primăria din Levallois Perret.

Patrick Balkany, primarul din Levallois Perret, a declarat pentru BFMTV că un BMW parcat în apropiere i-a aşteptat pe soldaţi să iasă din barăcile lor.

El a descris atacul ca o “agresiune deliberată”.

“Este fără îndoială un act deliberat … vehiculul aştepta să atace”, a spus Balkany. “BMW-ul a accelerat rapid în momentul în care ei au ieşit. Asta s-a întâmplat în mijlocul oraşului. S-a întâmplat foarte repede”.

Prefectura Poliţiei departamentului Hauts-de-Seine a catalogat actul ca fiind unul voluntar, dar nu se ştie încă dacă acesta a fost de natură teroristă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub