(video) Anul electoral începe din ianuarie? O delegație PD în frunte cu Candu și Filip l-au lăudat în lipsă pe Plahotniuc la Nisporeni: „O să simțiți energia pozitivă care vine de la această persoană”

Anul electoral se cunoaște din ianuarie. Un concert de zile mari s-a dat aseară la Nisporeni, iar pe scenă au urcat artiști cunoscuți de la noi și din România, precum Antonia, 3 Sud Est, Carla`s Dreams și surorile Osoianu. Organizatorul sărbătorii este Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, liderul Partidului Democrat fiind originar din satul Grozești, raionul Nisporeni.

Dânsul însă nu a fost prezent la eveniment.

Pe scenă au urcat membrii Guvernului, Parlamentului și conducerea administrației publice locale, precum și fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtcă, originar tot din Nisporeni, care a deținut anterior și funcția de președinte al raionului.

Cei șase au ținut discursuri în care au felicitat localnicii cu ocazia sărbătorilor și al noului an, fiecare menționând cel puțin o dată numele Fundației „Edelweiss” sau al lui Vlad Plahotniuc, și aducându-i mulțumiri acestuia „pentru implicare” și pentru că „întotdeauna e alături de pământenii lui”.

„Întotdeauna va fi alături de dvs., de pământenii lui, și la bine, și la greu, și dvs. o să simțiți această energie pozitivă care vine din partea acestui om”, a declarat premierul Pavel Filip.

Pub

 „Cu această ocazie, dați-mi voie și mie să-i mulțumesc organizatorului, unul dintre cei mai importanți organizatori, președintele Fundației „Edelweiss”, dnul Plahotniuc, care din motive obiective nu a reușit să ajungă astăzi aici”, a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Sunt recunoscătoare și eu dlui președinte Vlad Plahotniuc, președintele Fundației „Edelweiss”, pentru multiplele sale acte de susținere a culturii, despre care nu vorbește prea des, dar editatea de carte, ajutorul cineaștilor și oamenilor de teatru, inclusiv activității dedicate patrimoniului național, și sărbătoarea de astăzi organizată la Nisporeni i se datorează. Mă bucur că această sărbătoare ne adună alături de artiști minunați”, spune ministra Culturii, Educației și Cercetării, Monica Babuc. 

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtcă, spune că nu-și amintește ca în Nisporeni să mai fi fost vreodată organizată o așa sărbătoare, de asemenea lăudând implicarea lui Plahotniuc.

„Am stat să-mi aduc aminte când în copilăria noastră am stat și noi așa să petrecem (n.r. la concert) și nu am găsit o filă care să scrie că a fost așa ceva la Nisporeni. Mă bucur că astăzi, în susținerea noastră a venit fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a dat posibilitatea nisporenienilor să sărbătorim la noi acasă aceste sărbători frumoase. La cei 400 de ani ai Nisporeniului, care se împlinesc în 2018, vom avea și avem aceste sărbători frumoase. În 2018 avem lucruri planificate și deja lucrăm să le realizăm”, a spus Bîtcă. 

„Orașul Nisporeni este în haine de sărbătoare așa cum nu a mai fost vreodată. Se spune că cum începi anul, așa-l vei continua, cu dispoziție bună și gânduri senine. Îi mulțumesc în acest context dlui președinte al Fundației „Edelweiss”, lui Vlad Plahotniuc care a reușit să facă ca nisporenienii să fie la așa înălțime. Ne-a susținut în organizarea acestui parc de distracție cu tobogane, caruseluri, patinoar, planetariul, pentru ca cei mici să aibă posibilitatea să se distreze de sărbători”, a ținut să menționeze în discursul său Ghenadie Verdeș, președintele raionului Nisporeni.

Nici primarul orașului Nisporeni nu a fost scump la laude.

„Dacă până acum trebuia să mergem la Chișinău sau în alte localități pentru a vedea un brad, un Moș Crăciun, sau alte parcuri de distracție, astăzi am reușit să aducem aceste distracții la noi acasă. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără suportul Fundației lui Vlad Plahotniuc care a adus magie de sărbătoare, a demonstrat încă odată că începuturile bune trebuie făcute la noi acasă, iar noi vă asigurăm că vom munci și mai mult ca orașul nostru să fie mai prosper”, a declarat Grigore Robu.

Menționăm că la finalul acestui an se vor desfășura alegeri parlamentare. În 2017, partidul aflat la guvernare, PDM, împreună cu Partidul Socialiștilor au votat modificarea sistemului electoral din proporțional în mixt. Tot atunci, existau voci care spuneau că Vladimir Plahotniuc ar putea candida pe listele electorale de circumscripție pentru a accede în Parlament.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub