Citește toate știrile la acest subiect

(video) Angela Stafii: În aceste alegeri, au ieșit la suprafață toate slăbiciunile acestui popor

Consultanta în politici publice și comunicare, Angela Stafii, vorbește, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, despre fricile care sunt exploatate foarte abil în această campanie. Frica de sărăcie, frica de a fi respins, stereotipurile despre minoritățile sexuale, despre femeile necăsătorite - toate au ieșit la suprafață acum.

(video) Angela Stafii: În aceste alegeri, au ieșit la suprafață toate slăbiciunile acestui popor
studioul UNIMEDIA (Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

"Frica de sărăcie, pentru că este una dintre cele mai mari și aici se jonglează cu piața rusească. E o minciună despre piețele rusești. Frica de americani, e o frică mai veche încă din anii 1940, războiul rece, frica de capitalism, în general, americanii erau asociați cu bogații și dușmanii", a explicat invitata.

Potrivit Angelei Stafii, frica de a fi respins, alimentată de comunitatea religioasă este extrem de exploatată.

Pub

"O exploatare nesimțită de-a dreptul este frica de a fi respins. În momentul în care comunitatea religioasă te respinge, fiind la țară, asta înseamnă că tu ești respins de întregul sat și aici s-a lucrat foarte bine. Mesajul preoților că nu vei fi primit în biserică, că Maia va închide bisericile reactivează această frică foarte mare care a fost dezvoltată de aceiași comuniști din perioada sovietică", a punctat invitata.

Consultanta în comunicare mai spune că frica față de minoritățile sexuale vine din ortodoxie.

"Vorbim și despre exploatarea stereotipurilor și intoleranței noastre. În această campanie au ieșit la suprafață toate slăbiciunile acestui popor. Frica față de minoritățile sexuale vine din ortodoxie. Dacă biserica ar explica să fim toleranți. Este vorba de dogma ortodoxă talibană, dacă nu ești ca noi, ești diferit atunci ești exclus. Creștinismul este religia iubirii și a toleranței. Dar la noi din păcate nu este așa", a adăugat Angela Stafii.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub