(video) Andrian Candu către Cristian Preda: „Aș vrea să adresez acestui individ să înceteze”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, îl acuză pe europarlamentarul Cristian Preda că urmărește unele interese de partid și încearcă să blocheze asistența macro-financiară pentru Republica Moldova.

„Aș vrea să mă refer la tentativa a unui eurodeputat, Cristian Preda, care a încercat o rezoluție în Parlamentul European prin care să blocheze finanțarea macro-financiară pentru Republica Moldova. Vreau să remarc faptul că acest individ își urmărește propriile interese sau interesele unor partide și pune mai presus aceste interese decât cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Candu în cadrul unui briefing.

Președintele Parlamentului mai spune că prin acțiunile sale, Preda știrbește din încredere cetățenilor moldoveni în statul Român. „Și aș vrea să adresez acestui individ să înceteze, deoarece întotdeauna, în România a existat permanent o susținere pentru Republica Moldova indiferent de culoare politică. Și există o percepție în RM față de suportul oferit de România. Dar din cauza unor indivizi precum Preda și alte persoane, nu am să le dau nume, încearcă să intimideze, să șantajeze, să condiționeze altfel decât se condiționează o asistență financiară, există deja schimbări în percepție. Și de aceea mă adresez domnului Preda să înceteze să pună interesele de partid mai presus de relațiile RM-UE”, a conchis oficialul.

Pub

UNIMEDIA amitește că Republica Moldova a fost, din nou, subiect de discuție în cadrul ședinței din 12 aprilie din Parlamentul European. Partidul Popular European (PPE), la inițiativa lui Cristian Preda, a propus o rezoluție care prevede impunerea unor condiții politice pentru acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro din partea UE.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub