(video) Andrei Năstase, către Vlad Plahotniuc: „Ai grijă, ți se apropie cântecul de lebedă”

În contextul amânării validării mandatului său, Andrei Năstase i-a adresat un mesaj lui Vlad Plahotniuc: "Ai grijă, ți se apropie cântecul de lebedă". Liderul Platformei DA a calificat acțiunile prin care s-ar tergiversa numirea sa în funcția de primar drept "simbolice" și "ilegale". 

Foto: UNIMEDIA

Astăzi a fost recuzat judecătorul care urma să analizeze cauza de fond de validare a alegerilor locale din turul II și validarea mandatului lui Andrei Năstase.

"Fac un apel către toți cei care și-au dat votul pentru mine, să ne manifestăm, pentru că această ilegalitate nu este îndreptată doar împotriva mea, dar și împotriva tuturor locuitorilor Chișinăului. Toată lumea rămâne consternată de ceea ce se produce la Chișinău. Și un mesaj pentru Vlad Plahotniuc: Ai grijă, ți se apropie cântecul de lebedă", a declarat Andrei Năstase. 

"Această guvernare își bate joc de cei 129 mii de cetățeni care au votat pentru Andrei Năstase și nu numai. Primim mesaje de la oamenii care nu au votat cu Andrei Năstase, dar care spun că înțeleg ce se întâmplă", a declarat și vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari.

Amintim că Partidul Socialiștilor a înaintat la Consiliul Electoral de Circumscripție două sesizări prin care spun că liderul Platformei DA, în ziua alegerilor locale, ar fi făcut agitație electorală prin faptul că a îndemnat oamenii să iasă la alegeri.

Respectiv, CECC a trimis sesizările Judecătoria Chișinău, care a respins recursurile. Ulterior, PSRM a înaintat un demers la Curtea de Apel pentru a anula decizia Judecătoriei Chișinău. Curtea de Apel a admis recursul PSRM.

În urma acestei decizii, avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, a făcut două demersuri la Curtea Supremă de Justiție. În demers, avocatul a cerut ca CSJ să admită faptul că sesizările făcute de PSRM la CECC au fost înaintate de o persoană neîmputernicită, iar al doilea demers a fost înaintat pentru a casa decizia Curții de Apel. CSJ a respins ambele demersuri.

Vineri, Judecătoria Chișinău a amânat ședința de validare a alegerilor pentru luni, întrucât CSJ încă nu examinase demersurile sus menționate. 

În cadrul ședinței de astăzi a Judecătoriei Chișinău, președintele CECC, Vitalie Miron, a cerut recuzarea judecătorului pentru că ar fi fost părtinitor. Ulterior, judecătorul a fost recuzat. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.