(video) Alexandru Barbăroșie: Mulți primari vor să plece din țară, nu mai vor să candideze pentru alt mandat

Președintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, susține că primarii din R. Moldova sunt într-o situație foarte delicată, din cauza fricii care domină societatea. Mulți dintre ei ar vrea să plece peste hotare și nici nu se mai gândesc la un alt mandat. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Acum dosare nu au doar cei care sunt la guvernare, restul din opoziție au dosare sau li se fabrică, sau li se pregătesc. Astăzi eu sunt în opoziție. Sincer să vă spun, cu mulți primari cu care discut acum vor să ducă mandatul până la capăt dacă li se va permite, dar nu mai văd opțiunea de a candida în continuare", a explicat invitatul.

Președintele de raion susține că schimbarea o poate face doar justiția. "Dacă se schimbă lucrurile și vine legea în capul mesei și se face o justiție corectă în R. Moldova, sper să revină. Dar o bună parte din ei mi-au spus că este ultimul mandat, nu se mai revăd în R. Moldova, unii chiar vor să plece. Grație faptului că mai avem anumite proiecte acum în urma înfrățirilor pe care le avem, ne mai ajută Guvernul român pe unde este posibil, localitățile se mai țin", a mai spus Alexandru Barbăroșie.

Pub

Alesul local susține că situația în care s-au pomenit primarii nu s-a mai întâmplat în R. Moldova.

"Chiar și la nivel de consilieri locali este multă frică. Înainte de a lua o decizie se întreabă pentru cine sunt deciziile date și dacă nu cumva pentru cei care astăzi sunt la putere. Unii evită să meargă la ședințe, să se expună. Totul depinde de cei care înfăptuiesc justiția. Dacă justiția revine la ceea ce trebuie să facă, atunci avem șanse, sunt încă mulți oamenii buni care nu au părăsit țara, dar sunt pe cale să o facă. Îi putem coninge să rămână acasă cu susținerea Parlamentului din România", a conchis președintele raionului Anenii Noi.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub